2025 Memur Zammı Ne Kadar Oldu? İşte Güncel Memur Maaşları!
2025 yılına girilmesiyle birlikte milyonlarca memurun ve memur emeklisinin beklediği memur zammı oranı açıklandı. TÜİK’in 6 aylık enflasyon verilerinin ardından, 2025 yılının ilk yarısında geçerli olacak zam oranı %11,54 olarak belirlendi.
Memur Zammı 2025: Kim Ne Kadar Alacak?
2024 Temmuz ayında %20 zam alan memurlar, 2025 yılı için yapılacak zammı merakla bekliyordu. İşte unvanlara göre yeni memur maaşları:
2025 Memur Maaş Tablosu
Unvan | Temmuz 2024 Maaşı | Ocak 2025 Zamlı Maaşı |
---|---|---|
Genel Müdür (1/4) | ₺95.494 | ₺106.514 |
Şube Müdürü (Lisans) (1/4) | ₺57.761 | ₺64.426 |
Memur (Lisans) (9/1) | ₺40.821 | ₺45.531 |
Öğretmen (1/4) | ₺47.419 | ₺52.891 |
Polis Memuru (8/1) | ₺52.551 | ₺58.615 |
Uzman Doktor (1/4) | ₺66.174 | ₺73.810 |
Hemşire (Lisans) (5/1) | ₺47.058 | ₺52.488 |
Mühendis (1/4) | ₺58.957 | ₺65.760 |
Profesör (1/4) | ₺86.205 | ₺96.153 |
Araştırma Görevlisi (7/1) | ₺56.536 | ₺63.060 |
En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Oldu?
2025 Ocak zammıyla birlikte en düşük memur maaşı ₺45.531 oldu. Bu rakam, 2024 Temmuz ayında ₺40.821 seviyesindeydi.
Memur Emeklisi Maaşları 2025
Memur emeklileri de %11,54 oranında zam aldı. En düşük memur emekli maaşı 17.587 TL'den 19.616 TL'ye yükseldi.
Zamlı Memur Maaşları Ne Zaman Yatacak?
Zamlı memur maaşları her zamanki gibi ayın 15’inde, yani 15 Ocak 2025 tarihinde hesaplara yatacak.
Refah Payı Eklenir mi?
Refah payı konusu Kabine Toplantısı'nda gündeme gelebilir. Eğer karar alınırsa, memurlara ilave artış yapılabilir.
Refah Payı Nedir?
Refah payı, çalışanların yaşam standartlarını iyileştirmek amacıyla maaşlarına yapılan ek iyileştirmelerdir. Özellikle yüksek enflasyon dönemlerinde uygulanır.
Sonuç
2025 yılında memur zammı %11,54 olarak belirlendi. Zamlı maaşlar 15 Ocak itibarıyla ödenecek. Refah payı eklenip eklenmeyeceği ise Kabine kararına bağlı. Tüm gelişmeleri takip etmek için bizi izlemeye devam edin!

DİSK-AR’ın Temmuz 2025 raporuna göre, 2025’in ilk altı ayında enflasyon ve kesintiler nedeniyle çalışanların toplam kaybı en az 218,3 milyar TL oldu. İşçi başına ortalama kayıp 6 bin 485 TL, memurda 10 bin 445 TL, emeklide 3 bin 193 TL’ye ulaştı. Asgari ücretlinin kaybı ise 3 bin 685 TL. DİSK-AR, “Resmi enflasyonun eksik ölçüldüğü gerçeği göz önüne alındığında bu kayıplar gerçekte daha fazladır” uyarısında bulundu.

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam, enflasyon oranının gerisinde kalırken, eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümeti uyardı: "Artık toplumun feryadına kulak verin."

Memur ve emekliye verilen yüzde 15,6'lık zamma, sendikalardan itiraz geldi. CHP ve İYİ Parti de zammın yetersiz olduğu görüşünü savundu.

Enflasyon, emekçi ve emeklilerin gelirlerini eritti. Memur ve emekli maaşları 6 aylık kaybı bile telafi etmedi. En düşük emekli aylığı açlık sınırının altında kalırken, emek örgütleri TÜİK ve Çalışma Bakanlığı önünde meydanlara çıktı.

TÜİK enflasyon oranını haziranda yüzde 1,37, yıllık 35,05 olarak açıkladı. Hayat pahalılığının gerilediğini gösteren verilere karşılık yaz ortasında iğneden ipliğe zam yağmuru sürüyor. Doğalgaza yüzde 25'le başlayan artışlar otomatik ÖTV güncellemesiyle sigara, alkol ve akaryakıt dahil pek çok ürüne yansıdı. Ancak ay sonunu getiremeyen emeklinin, işçinin maaşında artış sembolik kaldı.

Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maaşlara yapılan artışlar, fiyatlardaki sürekli yükseliş karşısında zamanla etkisiz hale gelmekte ve reel gelirlerde düşüşe yol açmaktadır." dedi.

İktidar doğalgaza yüklü zam yaptı. Zamanlama ise dikkat çekti. Zam için konutlarda doğalgaz kullanımının en az olduğu yaz ayları tercih edildi. Ayrıca zam temmuzda geldiği için de enflasyon üzerinden yılın ikinci yarısındaki memur maaşları, işçi ücretleri ve emekli aylıkları artışlarına bir etkisi olmayacak.

Bu yılın ikinci yarısında enflasyonun altında zam alması beklenen memurlar, vergi dilimleri nedeniyle de kayba uğrayacak. Hem düşük zam alacaklar hem de bir üst vergi dilimine girdikleri için maaşlarından daha fazla kesinti olması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kamu çalışanlarının mali haklarınının güçlendirildiğine yönelik yaptığı paylaşıma sağlık emekçilerinden, “Bu, göz boyayan bir artıştır. Maaş yükselmiş gibi görünse de memurun cebine giren değer düşmüştür. Çeyrek altın bazında memurun alım gücü yüzde 57 azalmış durumda. Memurun neredeyse yıllardır yalnızca enflasyon farkı alarak fakirleştiği açıktır” tepkisi geldi.

TEÇ-SEN Genel Başkanı ve Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ümit DEMİREL "Bizler, bu ülkenin omurgasını oluşturan, alın teriyle çalışan ve emek veren insanlarız. Ancak, yıllardır süregelen ekonomik adaletsizlikler ve yetersiz maaşlar nedeniyle, artık dayanacak gücümüz kalmadı!" dedi

Ekonomistlerin Haziran ayı enflasyon beklentisi 1,53 olarak açıklandı. Buna göre memur zammı yüzde 15,8 olacak

Memur ve emeklinin temmuz zammı, perşembe günü açıklanacak haziran enflasyonuyla netleşecek. Zam oranı, sosyal yardım ödemelerini de artıracak.

3 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyon verisine odaklanan 16 milyon emekliye yönelik dikkat çeken bir açıklama, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den geldi.

TÜİK hesabıyla açıklanan enflasyona göre emekliler temmuzda yüzde 15 ile 17 arasında bir zam alacak Milyonlarca emekli açlık sınırının, milyonlarcası ise yoksulluk sınırının altında maaşlarla yaşayacak.

Yılın ilk aylarında artan enflasyon, çalışanların ve emeklilerin alım gücünü önemli ölçüde düşürdü. Maaşlar, yaşanan fiyat artışları karşısında hızla erirken, geçim koşulları her geçen gün zorlaşıyor. Özellikle sabit gelirli kesim enflasyon karşısında daha fazla yıpranıyor.

Yüksek enflasyon ile adaletsiz vergi ve kesintiler emek gelirlerini eritmeye devam ediyor! 2025’in ilk beş ayında enflasyonun emek gelirlerine (ücret, maaş ve aylık) toplam faturası en az 198 milyar 200 milyon TL! İşçi başına beş aylık ortalama erime 5.870 TL oldu! Mayıs 2025 itibarıyla tüm ücret düzeyleri en az yüzde 20’lik vergi diliminde! Asgari ücretin enflasyon kaybı 3.336 TL! Mayıs 2025’te ücretlerin en az üçte biri vergi ve kesintiler ile enflasyona gitti! Mayıs 2025’te enflasyon kaybı en düşük emekli aylığında 2.183 TL En düşük memur maaşında enflasyon kaybı 8.439 TL

Mayıs enflasyonu %1.53, yıllık enflasyon %35 çıktı. Beklentinin altında kaldı. TÜİK aynı indirimi bu ay da yaparsa emekliye %16, memura %15 sefalet zammı verilecek.

Kamu Birliği Konfederasyonu Başkanı Osman Kaya: “Memur kurban kesemiyor, bayramlık alamıyor”

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin 5 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Ocak-mayıs dönemini kapsayan 5 aylık enflasyon verisine göre memurlar yüzde 14'lük zammı şimdiden garantiledi. Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla milyonların temmuz zammı kesinleşecek. Peki 5 aylık enflasyona göre zamlı memur maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamları bugün açıklanacak. Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 3 artarken, yıllık bazda yüzde 37,86'ya gerilemişti. AA Finans'ın enflasyon beklenti anketine katılan ekonomistler, mayıs ayında TÜFE’nin yüzde 2,10 artığını öngördü. Ekonomistlerin 2025 sonu enflasyon beklentisi ise mayıs ayı itibarıyla yüzde 31,17 oldu.

TÜRK-İŞ’in Mayıs 2025 verilerine göre açlık sınırı 25 bin 92 TL, yoksulluk sınırı ise 81 bin 733 TL’ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti 32 bin 463 TL oldu.

Temmuz ayında yapılacak emekli maaşı zammı için geri sayım sürerken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verilerine odaklandı. Tahminlere göre ilk altı aylık enflasyon yüzde 18 civarında açıklanırsa en düşük emekli aylığı da 17 bin lira seviyelerinde olacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidar olmaları halinde emekliye, memura ve işçiye yüzde 200 ile 300 oranında maaş zamlarıyla göreve başlayacakları sözünü verdi.

DİSK-AR’ın yayımladığı Ücret Kayıpları İzleme Raporu'na göre; işçi, memur ve emekli maaşları enflasyon karşısında yılın ilk 4 ayında toplam 176 milyar 600 milyon TL kayıp yaşandı.

Enflasyon, maaş, ücret ve aylıkları yutuyor. Çalışanlar ile emeklilerin gelirleri enflasyon karşısında hızla erimeye devam ederken, sendikalardan “ek - seyyanen zam” talepleri geldi. Enflasyonun düştüğü ile övünen iktidar ise emekçi ve emeklinin gelir kayıpları konusunda sessiz.

Önder Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarının rahat bir nefes almasının piyasaları da rahatlatacağını bunun için de ek zam ve refah payı verilmesi talebimizi bir kere daha yineliyoruz." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon verileri yılın ilk 4 ayında enflasyonun yüzde 13,36’ya ulaştığını ortaya koyarken; asgari ücrette yaklaşık 3 bin lira, en düşük emekli aylığında ise 1933 liralık alım gücü kaybı yaşandı. Uzmanlar asgari ücret ve emekli aylıklarındaki erimeye vurgu yaparken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Bu durum aslında yılın ikinci yarısında dar gelirliye, emekliye, asgari ücretliye ücret artışlarını zaruri hale getirmiştir" dedi.

Milyonlarca çalışan memuru ilgilendiren Nisan ayı enflasyon rakamı belli oldu ve ünvanlara göre alınacak zamlı maaşlar belirlenmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon verilerini yarın açıklayacak. Memur ve emekliler 4 aylık maaş farklarının ne olacağını merak ediyor. İşte beklentilere paralel olası zam oranları...

TÜİK'in enflasyon verilerinin asılsız olduğu gerekçesiyle açılan dava reddedildi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren "Asılsız veri" davasında, TÜİK'in mahkemenin talep ettiği fiyat bilgilerini gizlemesine karşın mahkeme resmi enflasyonu 'hukuka uygun' kabul etti, emeklilerin davasını reddetti. Dava istinafa taşınacak.

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ yaptığı açıklamada, "Memur ve emeklinin durumu artık geçim sıkıntısı boyutunu aşmış, nüfus artış hızına bağlı olarak beka sorunu ve milli güvenlik meselesi haline gelmiştir." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) enflasyonu düşük hesaplayarak milyonlarca emekli ve çalışanın düşük zam almasına neden olduğu iddiasıyla açılan davanın ilk ayağı, emeklilerin aleyhine sonuçlandı.

İktidar, ekonomik göstergelerle övünürken kamu işçisinin zam taleplerine “bütçe olanakları” gerekçesiyle sınırlı yaklaşmaya devam ediyor. Sendikalar ise geçim şartlarını hatırlatarak haklarını talep ediyor.

Memur ve emeklilerin temmuz zammı için enflasyon verileri belirleyici olacak. İlk altı aya ilişkin tahminler maaş artış oranını şimdiden şekillendirmeye başladı. Gözler, haziran verisiyle birlikte netleşecek zam oranında.

Milyonlarca emekli ve çalışan 2025’e açlık sınırının altında girmişti, nisan ayına geldiğimizde açlık daha da derinleşti. Millet açlıktan bıktı, artık yoksul olmak istiyor.

Öğretmen, BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alpet Öğretici sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Memurlar özellikle yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekte, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir. Yani verilen zam zaten kepçeyle geri alınmaktadır." dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yaptığı açıklamada, "Her zam dönemi öncesi kamuoyuna duyurulmadan yapılan bu artışlar, halkın cebinden sessiz sedasız alınan bir başka vergi haline gelmiştir" denildi.

Memur ve memur emeklisi, temmuzda enflasyonun altında zam alacak. Enflasyon farkı ödemesi de enflasyonun altındaki zammı önlemeye yetmeyecek.

Yüksek vergi dilimleriyle çalışanların maaşları yıl içinde önemli ölçüde düşerken, ücretli çalışanlar arasında artan vergi yükü yaşam standartlarını tehdit ediyor. Özgür Erdursun, bu durumun her seviyedeki çalışanı nasıl etkilediğini ve çözüm için ne gibi adımlar atılması gerektiğini değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK verileri ile birlikte memur ve memur emeklisinin 3 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. SSK ve Bağkur emeklisinin de 3 aylık zam oranı belli oldu.

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Temmuz ayında çalışanlara ilave zammın gündemde olduğunu söyledi.