
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "Türkiye-Suriye Üniversitesi" kurulacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

I Sayılı Listede Belirtilen Fakülte ve Enstitülerin Kurulması; II Sayılı Listede Belirtilen Yüksekokul, Fakülte ve Enstitülerin Kapatılması ve III Sayılı Listede Belirtilen Fakültelerin Adlarının Karşılarında Gösterildiği Şekilde Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 9818)

Çocukların dijital ayak izleri silinmiyor, psikolojik sorunlar artıyor. Aileler ve öğretmenler ne yapmalı? Tüm detaylar haberimizde!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Müfredatlarla ilgili çağa ayak uyduracak değişiklikler yapmaya çaba sarf ediyoruz. Eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz ve kendi düşündüğümüz şekilde karar alma mekanizmalarımızı, oldukça demokratik ve katılımcı bir mantıkla işlettikten sonra aldığımız kararları hayata geçirme konusunda çok da yalpalamadan doğru bildiğimiz yolda devam ediyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimini duyurdu. Okulların açılış ve kapanış tarihleri ile tatil günleri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkçe ve dil eğitiminin, değerler edinimi perspektifiyle ele alınacağı "Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı" düzenleyecek.

Gençlerin istihdam edilmesini desteklemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda yürütülen Ulusal Staj Programı'nın 2025 yılı stajyer havuzu işverenlerin erişimine açıldı.

2025-2026 eğitim döneminde bazı üniversitelerde kayıt yenileme ücretleri ikiye katlandı. Bir üniversitede yüzde 50 burslu hemşirelik okuyan öğrencinin eğitim ücreti 205 bin liradan 370 bin liraya çıktı. Bankacılık bölümünün eğitim ücretini 80 bin liradan 150 bin liraya, endüstri mühendisliğinin eğitim ücretini 130 bin liradan 210 bin liraya yükselten üniversiteler var.

Öğrenci, “Profesör bize kullanmamamızı söylüyor ama kendisi kullanıyor” dedi, fakülteye resmi şikayette bulunarak ücret iadesini istedi.

MEB, zorunlu eğitimin süresi ve yapısı için kapsamlı çalışmasını sürdürüyor. Yoğun talebe karşılık yeni adım atan bakanlık bütün görüşlerin yer aldığı bir öneri havuzu oluşturdu. Görüşlerin büyük çoğunluğu lisenin son iki yılı ile ilgili. Bir uzlaşma çıkması hâlinde Bakan Yusuf Tekin, bunu kabineye sunacak.

12'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin akademik gelişimlerinin desteklenmesi, kariyer planlamalarına katkı sunulması ve üniversite hazırlık süreçlerinin güçlendirilmesi amacıyla gelecek yıldan itibaren "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle ilgili değişiklik iddialarına yanıt verdi. Şu anda bir çalışma olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca, "İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi"nde yapılan değişiklikle, sadece 8. sınıflara yönelik verilen "Rehberlik ve Kariyer Planlama" dersi, "Rehberlik ve Yönlendirme" ismini alarak gelecek yıl ortaokulun tüm kademelerinde uygulanacak.

OMÜ'nün 50. Kuruluş Yılı ve Akademi Ödül Töreni'nde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; "Üniversitelerimiz spor dostu kampüs projesine yoğun bir ilgi gösterdi. Detaylı değerlendirmeler neticesinde spor dostu kampüs unvanı kazanan üniversitelerimizi belirlemiş bulunmaktayız. Bunları 14 Mayıs'ta Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde kamuoyuna duyuracağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel gereksinimli çocukların okulda edindiği akademik ve sosyal becerilerin evde de desteklenmesini sağlamak amacıyla "Aile Eğitimi Kitap Seti"ni yayımladı.

Türkiye’de 4+4+4 eğitim sistemi yeniden tartışmaya açıldı. Gündemde, lisenin son yılının isteğe bağlı olduğu 3+1 modeli ile ilk 2 yıldan sonra diploma verilen 2+2 modeli var. Eğitim-Bir-Sen, sistemin yeniden yapılandırılmasını öneriyor. Akademisyenler ise esnek müfredat ve güçlü kariyer rehberliğine dikkat çekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca hazırlanan "Türk Eğitim Sistemi: Temel Unsurlar, Politikalar ve Reformlar" kitabı, Türkçe ve İngilizce yayımlandı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen toplantıda sektör temsilcileriyle buluştu, ardından Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri'nin açılış törenine katıldı.

Liyakat-Sen hâlihazırda kullanılan geleneksel sınıf defteri uygulamasının, dijital sisteme dönüştürülmesinin gerekliliğini vurguladı

Ders saatleri dışındaki sürede üniversitenin farklı birimlerinde çalışan öğrenciler, eğitimlerini kesintisiz sürdürürken, cep harçlıklarını da çıkarıyor. Haftada en az 1, en fazla ise 3 gün çalışan öğrenciler, günlük 1.083 lira para alıyor. Sigortalarını da İŞKUR karşılıyor. Programa gençlerden ilgi büyük.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alım sistemini tamamen değiştiriyor. Yeni dönemde KPSS şartı ve mülakat kaldırılırken, öğretmenler Milli Eğitim Akademisi’nde uygulamalı eğitim sürecinden geçecek.

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneğinin başlattığı “Yapay Zekâ Yıldızları” projesi birinci yılını tamamladı. Projeyle ortaokul ve lise öğrencisi 36 bin kişiye ulaşılırken, her 1 TL’lik yatırım 5,34 TL değerinde sosyal geri dönüş sağladı.