
15 Temmuz’un ardından FETÖ’nün küresel eğitim ağını devralmak ve Türkiye’nin yurt dışındaki itibarını yeniden inşa etmek amacıyla kurulan Maarif Vakfı, bugün 6 kıtada 70 bini aşkın öğrenciye ulaştı. Vakıf, 23 ülkede FETÖ okullarını devralıp dönüştürürken, 40 ülkede sıfırdan okul açarak eğitim diplomasisinin güçlü bir aktörü haline geldi. Türkiye’nin fıtratı esas alan özgün eğitim modelini dünyaya taşıyan TMV, aynı zamanda yeni bir akademik diplomasi dili kuruyor. Bu adım, sadece FETÖ’nün izlerini silmekle kalmadı; Türkiye’yi küresel eğitim sahasında ilk beşe taşıdı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yurt dışında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu tespit edilen 41 yükseköğretim kurumu için tanınmama kararı bulunduğunu belirterek, bu kurumlarından mezun olan kişilerin denklik başvurularının kesin olarak reddedildiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, "‘LGS’den pis koku geliyor’ diyorlar, o koku CHP’li belediyelerin rüşvetle yargılandıkları sürecin içerisinden geliyor" dedi.

Mil Maarif-Sen Genel Başkanı Mustafa Dağaşan 8. Dönem Toplu Sözleşmede Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığınca hem öğretmenlerin velilerle doğrudan iletişim kurabilmesi hem de velilerin öğrencilerinin notlarına, devamsızlık ve sınav tarihi gibi bilgilerine anlık ulaşmasını sağlamak amacıyla iki yeni mesajlaşma servisi hayata geçirilecek.

1 milyona yakın 8'inci sınıf öğrencisi için lise tercih süreci bugün başladı. Öğrenciler tercih işlemlerini 24 Temmuz tarihine kadar e-Okul üzerinden yapabilecek.

Ekli I Sayılı Listede Belirtilen Yüksekokul, Fakülte ve Enstitülerin Kurulması ile Ekli II Sayılı Listede Belirtilen Fakülte ve Enstitülerin Kapatılmasına, Ekli III Sayılı Listede Belirtilen Fakültelerin Adlarının Karşılarında Gösterildiği Şekilde Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 10073)

LGS tarihinde şampiyon rekoru: 500 tam puan alan öğrenci sayısı 719 oldu. Tam puan alanlar bile istediği liseye yerleşemeyebilir. Eğitim uzmanı Ünsal, “Tepedeki okullarda rekabet ve kaosun egemen olacağı bir tercih süreci bizi bekliyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle proje okulları, "özel program uygulayan okullar" ve "özel proje uygulayan okullar" olmak üzere ikiye ayrıldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol kapsamında açılan dersliksiz okul için 2025 yılı Liselere Giriş Sınavı (LGS) puanıyla başvurular başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında 719 öğrencinin tam puan alması üzerine ortaya atılan "şaibe" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunu yanıltıcı ve spekülatif bilgi yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre ders takibine biyometrik kimlik doğrulama sistemi mecburi olacak, giriş-çıkışlarda yüz tanıma sistemi kullanılacak.

Bu yıl LGS’de ‘şampiyon’ rekoru kırıldı. Sınava katılan 963 bin öğrenciden 719’u tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Uzmanlar, LGS’nin başarıyı ölçmekten çok öğrencileri puanlı okullara adil biçimde yerleştirmeyi amaçladığını vurguladı. Öğrencileri şimdi, 14 Temmuz’da başlayacak tercih süreci bekliyor.

Bakanlık tarafından doğrudan veya ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde çeşitli kurum ve/veya kuruluşlarla yapılan protokol kapsamında açılan, ulusal ve/veya uluslararası proje yürüten, Bakanlık tarafından uygulamaya konulan programlar ile temaları uygulayan resmî örgün eğitim kurumlarının belirlenmesi ile bu kurumların eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yönetmelik yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığınca, "2025 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 4 Ağustos'ta açıklanacak.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sonuçlar, "https://www.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi arasında öğrencilerin, mesleğin gerektirdiği faaliyetler içinde yetiştirilmeleri ve mezuniyetleri sonrası istihdama daha hızlı geçmeleri amacıyla "Sektöre Entegre Okul İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerle iller arası yer değişikliği talebinde bulunacak öğretmenler için başvuru süreci 18 Temmuz'da başlatılacak.

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar (Karar Sayısı: 10042) Resmi Gazetede yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumu açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinde bir dizi değişikliğe gitti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

Eğitim-Bir-Sen’in 36 bini aşkın katılımcıyla yaptığı araştırma, 4 yıllık lise süresinin fazla olduğunu ortaya koydu. Öğretmen ve okul yöneticilerinin yüzde 100'e yakını, öğrenci ve velilerin yüzde 78'i 'Süre kısalmalı' dedi. 2+2 ve 3+1 gibi modellerle son dönemin üniversiteye hazırlığa dönüşmesi önerildi.