,

Hatay'da enkazın yüzde 54'ü kaldırıldı. İşte yeni fotoğraflar

Hatay'da deprem sonrası yıkımın boyutu ve yürütülen çalışmalar görüntülendi

Hatay'da enkazın yüzde 54'ü kaldırıldı. İşte yeni fotoğraflar

Önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, ardından 20 Şubat'ta yaşanan deprem Hatay kent merkezi ve ilçelerinde büyük yıkıma neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen kentlerden Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde koordinatör vali olarak görev yapan Uşak Valisi Turan Ergün, ilçedeki enkazın yüzde 54'ünü kaldırdıklarını söyledi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde yıkılmış veya ağır hasarlı çok sayıda bina, helikopterden görüntülendi.

Görüntülerde, yıkımın geniş bir alana yayıldığı, Habib-i Neccar, Şeyh Muhammed Camisi başta olmak üzere çok sayıda tarihi yapının da depremler nedeniyle zarar gördüğü yer aldı.

Dünyanın aydınlatılan ilk caddesi de yıkıldı

Antakya'daki "dünyanın aydınlatılan ilk caddesi" olarak bilinen Kurtuluş Caddesi ile asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan binaların da yıkıldığı görüldü.

Bazı bölgelerde yapıların tamamının enkaza dönüşmesi felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Enkaz kaldırma çalışmaları da görüntülendi

Enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarının yürütüldüğü bölgelerde kentin üzerini toz kaplaması da görüntülere yansıdı.

Ekiplerin, aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sayesinde bazı mahallelerde enkazın büyük bölümünün kaldırıldığı gözlendi.

"Geçmişte de büyük yıkım yaşanmış"

Antakya'da 27 yıllık esnaf Ali Gazi, iş yerinin bulunduğu bölgede en büyük yıkımı Hatay merkezli depremlerde yaşadıklarını söyledi.

Büyük felaket olduğunu vurgulayan Gazi,

Bu bölge eskiden yaşanan depremlerde de harap olmuş onun için ismi Haraparası kalmış. Yine burada çok büyük yıkım yaşandı. Çok eski yapılar, tarihi eserler vardı, hepsi yıkıldı.

ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler