,

​​Adıyaman ve Hatay’daki öğretmenlik bölümü öğrencilerine staj kolaylığı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’ın devreye girmesiyle Adıyaman ve Hatay’daki öğrencilerin “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini okullar açıldığında kendi illerinde görmelerine imkân sağlandı

​​Adıyaman ve Hatay’daki öğretmenlik bölümü öğrencilerine staj kolaylığı

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde okuyan ve şu anda annesi ve kardeşiyle çadır kentte yaşayan son sınıf öğrencisi Berfin Cengiz’in staj ile ilgili yaşadığı sorun sosyal medyada gündeme geldi. Konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’a iletilmesi üzerine Özvar, depremzede Berfin Cengiz’i arayarak sorununu dinledi.

Berfin Cengiz, Erol Özvar’a Adıyaman Üniversitesinin Erzurum Üniversitesi ile eşleştirildiğini, staj için Erzurum veya çevre illerdeki okullara gitmesi gerektiğini ancak ailesini bırakıp başka ile gitmek istemediğini ifade etti.

Kendisiyle aynı durumda başka arkadaşlarının da bulunduğunu söyleyen Berfin Cengiz, stajını okullar yeniden eğitim ve öğretime başladığında memleketi Adıyaman’da yapmak istediğini dile getirdi.

Öğrenciyi dinleyen Özvar, sorunun çözülmesini sağlayacağını belirtti. Özvar’ın Yükseköğretim Kurulu’ndaki yetkililere verdiği talimatla, ilgili üniversitelerin rektörleri ve Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Adıyaman ve Hatay’da aynı sorunu yaşayan birçok öğrenci bulunduğu tespit edildi.

Görüşmeler neticesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, depremden etkilenen öğrencilerin yaşayabileceği ulaşım, ekonomik ve diğer sıkıntılar göz önünde bulundurularak Hatay ve Adıyaman’da "Öğretmenlik Uygulaması II" dersini alan öğrencilerin, bu illerdeki okullar açılır açılmaz, bu dersi kendi illerinde alabileceklerini açıkladı.

Özvar, Berfin Cengiz’e Adıyaman’a geldiğinde kendisini ziyaret etme sözünü de verdi. Öğrencilerin sorunlarından haberdar olduklarında en kısa sürede çözülmesi için çalıştıklarını belirten Özvar, “Öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en uygun koşullarda sürdürmeleri için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler