,

Hatay'da salgın riski var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Ancak kentte salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil" dedi.

Hatay'da salgın riski var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu analizlerin sebebi durum normalmiş gibi görünse de artçı depremlerin şebeke suyunu riskli hale getirmesidir. Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar gibi kullanılabilir. Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler  salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz. On binlerce insan içinde sayılı ishal gibi vakalar enfeksiyon farkı olmayan durumlardır. Salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil. 

Deprem bölgesinde 122 bin sağlık personeli görevi başındadır. 26 sahra hastanesi bölgede faaliyet gösteriyor. 

Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. Hepimizin eklinde acil işler var, ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da 2 üniversite hastanemizle ilgili de şu bilgileri paylaşmak isterim. Çapa'nın mevcut yerleşklesindeki inşaatler hızla bitirilecek.

Antakya'daki bir özel hastanesiyle ilgili iddialar üzüntülerimizi bir kat daha artırmıştır. Gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz. 

Kaynak : TRT Haber

İlişkili Haberler

Manşetler