,

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi

Kabine, yaklaşık bir ay aranın ardından yoğun bir gündemle toplandı. Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık etti.

Toplantıya, dün Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı son erdi. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Yeni kabine üyelerimizi kutluyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını yürütecek Murat Kurum kardeşimiz ile Sağlık Bakanlığını yürütecek Prof. Dr. Kemal Memişoğlu hocamıza yeni vazifelerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görevden affını isteyen ve bu talepleri şahısımızca kabul edilen Mehmet Özhaeski kardeşimiz ile Fahrettin Koca kardeşimize de emekleri, fedakarlıkları ve milletimize yaptıkları hizmet için teşekkür ediyorum.

Vatanımızın bekası , insanımızn güvenlği için yurtiçinde ve yurt dışında kahramanca yapan askerlerimizin tek tek gözlerinden öpüyor. Rabbim onları muhafaza ve muzaffer eylesin diyorum. Bayram süresince çeşitli nedenlerden kaynaklanan orman yangını haberleriyle sarsıldık. Diyarbakır Çınar ve Mazıdağındaki yangında hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Haftasonu yine İzmir, Bursa, Balıkesir, Muğla ve Çanakkale'de orman yangınalrı yaşandı. Yaz mevsiminin her geçen yıl daha sıcak ve kurak geçmesiyle yangın riski de aynı oranda artıyor. Bu felaketler baktığımızda, ihmalin, tedbirsizliğin ve kastın öne çıktığını görüyoruz. Bölücü örgütün de orman yangınlarını bir terör yöntemi olarak kullandığını geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz.

Yeşil Vatan korunuyor

Yüzde 90'ı insan kaynaklı olan orman yangınlarının önüne geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Orman yangınlarıyla etkin mücadele konusunda önemli adımlar attık;

26 uçak, 105 helikopter ve 5 binden fazla kara aracı ile sürdürüyoruz. Ekipmanları da ileri teknolojiyle yeniledik.

Halihazırda 14 Bayraktar TB2 İHA'mız ile Yeşil Vatanı'ı 7/24 izliyoruz. Yangınlarla mücadelede İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz. 184'ü akıllı 776 kule ile ormanları takip ediyoruz.

4 bin 744 havuz ve gölet yapıldı. Yapay zek tabanlı sistemler devrede. Ormanlar için 25 bin personelimiz ve 122 bin gönüllü ormanlarımızı korumak için fedakarca çalışmaktadır.

Ormanlarımıza sahip çıkma ve koruma noktasında tüm vatandaşalrımızdan daha fazla itina bekliyoruz. Yaz sıcaklarının en yoğun yaşandığı günlere girdik en ufak ihmalin bile büyük zararlara sebep olacağını unutmayalım. 

"Tarım politikalını eleştirenlerin çoğu ön yargıyla hareket etmektedir"

Hükümetlerimizin tarım politikalını eleştirenlerin çoğu ön yargıyla hareket etmektedir. Her mesele gibi tarım konusuna da istismar olarak bakıyorlar. 

Tarım ciddi bir uğraştır, ülkemiz açısından çok stratejik bir sektördür. Çiftçi kardeşlerimizin hakkını daima verye çalıştık. Son 21 yılda reel rakamlarla 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. 2024'te 56 milyar lira destek ödemesi yapıldı.2024 Tarımsal destek hedefi 91,5 milyar lira.

"Çiftçiler mağdur edilmeyecek"

Toprak Mahsulleri Ofisimiz çiftçimizin ürününü en hızlı şekilde almak ve gerekli depolamayı yapmak ve zamanında ödemesini gerçekleştirmek için gayret gösteriyor. Ofis hububat teslim eden üreticilemizin ödemesine başladı.

6 Haziran'a kadar ürün verenlerin ödemeleri yapıldı. Çiftçiler mağdur edilmeyecek.Tüm imkanlarımızla çiftçilerimizin yanındayız. 

Batılı güçlerin askeri, diplomatik, siyasi desteğini arkasına alan İsrail'in gözünü komşularına diktiğini görüyoruz. Lübnan'a yönelik saldırıların ve tehdit dilinin artması bölgemizin geleceği adına bizi ciddi manada endişelenmektedir.

Batı dünyası destek verdikçe İslam alemi de sessiz kaldıkça Netanyahu denilen caninin tüm bölgemizi ateşe sürükleme pahasına işgal politikasına devam edeceği anlaşılıyor.

Netanyahu yönetimi altındaki İsrail saldırganlığı durdurulmadan Türkiye dahil bölgedeki hiçbir devler güvende değildir.

"Bizim kimsenin toprağında ve egemenliğinde gözümüz yoktur"

Sulhe ve sukunete hizmet edecek ilave adımların atılması mümkündür. Bizim kimsenin toprağında ve egemenliğinde gözümüz yoktur. Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve milli birliğinin korunması Türkiye'nin de önceliğidir. 

Demokratik, müreffeh , güçlü bir Suriye görmek istiyoruz. Suriye'nin evlerini terk etmek zorunda kalmış milyonlar için güvenli, emin bir yer haline gelmesni biz daha çok arzu ediyoruz.

Biz ayrılıkları derinleştirmek yerine, ortak paydayı büyütmenin derdindeyiz. 

Bize sığınan kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz.

Solingen'de velatlarını ırkçı teröre şehit vermiş millet olarak bize yakışmayan inancımzla, kültürümüzle, medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan sahnelerin yaşanmasına da göz yummayız. kamu düzeni devletimizin kırmızı çizgisidir. Bu çizginin yok sayılmasına eyvallah demiyeceğiz.

"Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz"

Biz sokaklar üzerinden kotarılan kaos planlarına bağışıklık kazanmış bir ülkeyiz.

Kayseri’de son derece iğrenç, rezil bir taciz vakası üzerinden kaos tezgahlandı. Bunlara kimlerin figüranlık yaptığını çok iyi biliyoruz. Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Nefret söylemlerine, faşizme, ırkçı vandallığa ve provakasyonlara boyun eğmeyeceğiz.

Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz. 

Kaynak : TRT Haber

İlişkili Haberler

Manşetler