,

Hakimlik sınavından ikinci kez elenen öğretmen isyan etti

Bursa'da bir Devlet okulunda öğretmen olarak çalışan Özgür Taşçı, hakimlik sınavından 2. kez elendiği için isyan etti

Hakimlik sınavından ikinci kez elenen öğretmen isyan etti

Öğretmen Özgür Taşcı, 2022 ve 2023 yıllarında Adalet Bakanlığı’nın hakim-savcılık sınavlarında derece yapmasına rağmen atanamadığını ileri sürdü.

Taşcı, 2022 yılında Türkiye ikincisi, 2023 yılında da Türkiye üçüncüsü olduğu halde mülakatta elendiğini öne sürdü.

X hesabından paylaşım yapan Taşcı, şu sözleri paylaştı:

“Ben Özgür TAŞCI. Bursa’da bir devlet okulunda matematik öğretmeni olarak çalışıyorum. Uludağ Üniversitesi matematik öğretmenliğini bölüm birincisi olarak, İstanbul hukuk fakültesini 3,40 ortalamayla bitirdim. Geçen yıl idari yargı hakim adaylığı sınavında Türkiye 2. Si, bu yıl idari yargı hakim yardımcılığı sınavında Türkiye 3. Sü oldum. Ortalama 1,5-2 dk süren mülakatlarda, mülakatlarım güzel geçmesine rağmen eleniyorum.
Görüyorum ki bir zamanlar mağdur olduklarını ileri sürenler, şimdi kendileri yeni mağdurlar yaratıyor, kul ve kamu hakkına giriyorlar.
Ben ülkemi seviyorum, bu ülkeye ömrüm fırsat verdikçe de hizmet etmeye devam edeceğim. Meslekte 10. Yılımı çalışan bir öğretmen olmama ve tüm zorluklara rağmen görevimi yeni atanmış bir öğretmen edasıyla azimle ve gayretle yapmaya çalışıyorum. Bundan sonraki süreçte ise mensubu olmaktan gurur duyduğum Türk milleti adına Anayasaya, kanunlara ve hukuka uygun olarak adil kararlar vermek, adalet sancağını taşımak istedim. Ancak görüyorum ki bizler, bizleri yönetenlerin zerre kadar umurlarında değiliz.
En zoruma giden ise çaresizlik. Her cuma namazında hutbede Nahl 90. ayet okunurken acı çekiyorum, evlatlarım bana hocam hakimlik düşünüyor musunuz diye sorduklarında onlara “mülakat diye bir gerçek var çocuklar” diyemeyip gözlerindeki ışığı söndürmemek için susmaktan acı çekiyorum.
Adalet mülkün temelidir. Ekonomi başta olmak üzere yaşanan tüm sorunların çözümü liyakat ve adaletten geçer. Devlet adil olduğu sürece güçlüdür şiarıyla tüm bu olanları kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Takdir sizindir.”

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler