,

Kamuda servisler kaldırılmaya başlandı

Türk-Büro Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, Ankara'da cuma gününden itibaren SGK personelinin servis hizmetinin kaldırılacağını duyurdu.

Kamuda servisler kaldırılmaya başlandı

Güney, "SGK’nın Ankara’daki birimlerinin servis hizmeti süresi cuma günü sona ermektedir" dedi.

Güney sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verdi:

Bilindiği gibi kanun niteliğindeki toplu sözleşme hükmü olan servis hizmeti, ikincil mevzuat olan “Genelge” ile kaldırılmıştı. Bizde Türkiye Kamu Sen olarak hukuki olmayan adı geçen tasarruf genelgesinin servis hükmünü iptal talebiyle yargıya taşımıştık. İnanıyoruz ki; yargımız hukuki dayanaktan noksan olan bu genelge hükmünü iptal edecek, servis hizmeti kaldığı yerden devam edecektir.

Ancak; SGK’nın Ankara’daki birimlerinin servis hizmeti süresi cuma günü sona ermektedir. Bu nedenle personelin mağdur edilmemesi için Kurum Başkanımız Dr.Raci KAYA ile Bşk Yrd. Lütfü AYDIN’ı ziyaret ederek, personelin mağdur olmaması için gereken tedbirlerin alınmasını tekrar talep ettik.

Kurum başkanımız; bizim ziyaretimiz ve talebimizle; mevcut imkanlar dahilinde yapılabilecek ne varsa yapılması konusunda ilgili birim amirlerine talimat verdi.

Ankara SGK çalışanı ve üyelerimize mutlaka ulaşım imkanı sağlayacak, onların ilave bir maddi külfete girmelerini önleyeceğiz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler