,

Yapay zekâ, suçluları 7/24 takip edecek

ASELSAN, sokaklara yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan kameralar yerleştirecek. Böylelikle suçlular kalabalığın içine gizlense bile ayırt edilebilecek.

Yapay zekâ, suçluları 7/24 takip edecek

Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacı doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında Yapay Zekâ Destekli Kır Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi imzalandı.

Proje kapsamında 25 il ve 109 ilçede jandarma sorumluluk sahasındaki 1.650 noktada görüntüleme sistemleri kurulacak. Böylelikle bu noktalar 7 gün 24 saat kameralarla izlenecek. Görüntü aktarımı da 4K kalitesinde olacak. İzleme ve kontrol merkezlerine aktarılan görüntüler belirli bir süreyle kayıt sistemleri üzerinde saklanacak. Geliştirilen görüntüleme yazılımı ile video analitikler sayesinde anlık izleme, geçmişe dönük sorgular gerçekleştirilebilecek ve sınıflandırmalar yapılabilecek.

ASAYİŞİ SAĞLAYACAK

Sistemler sayesinde ayrıca seçili şahıs arama, eşkâl tespiti, kişi/araç istatiksel sahne analizi, araç bulma, seçili araç arama ve kalabalık yoğunluk çıkarımı gibi birçok çözümleme gerçekleştirilecek. Bu sayede emniyet ve asayiş sağlanacak, kamu düzeni korunacak, suça karşı etkin caydırıcılık sağlanacak, işlenen suçlarda somut delil elde edilecek ve olaylar kısa sürede aydınlatılacak. Öte yandan, direkler üzerindeki güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini kendi üretecek.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler