,

Sanatçı Erdal Erzincan tartışmalı twitlerini sildi

Sanatçı Erdal Erzincan'ın İBB'den sürekli konser alıyor eleştirisi sonrasında yaptığı sosyal medya paylaşımı çok tartışılmıştı

Sanatçı Erdal Erzincan tartışmalı twitlerini sildi

Gazeteci Enver Aysever,  İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sürekli aynı kişilerin konser vermesini eleştirmiş, eleştirdiği kişilerin arasında Erdan Erzincalı da yer almıştı.

- İBB'den genel olarak konser alan 5 sanatçı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde genel olarak Arif Sağ, Tolga Sağ, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan ve Muharrem Temiz'in konser verdiği iddia ediliyor.

- İBB'den konser alan Arif Sağ, Kılıçdaroğlu'na "bırak mektubu" yazmıştı

Sanatçı Arif Sağ, CHP kurultayı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na "bırak mektubu" yazınca, bu sanatçının İBB'den aldığı konserler gündem olmuştu.

- Erdan Erzincalı, İBB'den konser almayacağını açıkladı

Gazeteci Enver Aysever'in paylaşımı sonrasında sanatçı Erdan Erzincalı sosyal medya hesabından Hamburg 'da verdiği konserden bir bölüm paylaşarak İBB konserini bıraktığını açıklamıştı. Ancak, Erzincanlı bir kaç sonra yeni bir açıklama yaparak bu twiti silmişti.

- Müzisyen Erdal Akkaya da İBB'yi eleştirdi

Müzisyen Erdal Akkaya'ya yaşanan tartışmalar sonrasında 2023'te CRR'de programda olan Aşık Veysel senfoni konserinin İBB tarafından hiçbir açıklama yapılmadan iptal edildiğini belirtti. Akkaya "Bugün bir kaşık suda fırtınalar koparan herkesçe malum ekibin İbb’ye yerleşmiş menajerleri ve Kültür Daire Başkanı dostlarından henüz bir dönüş olmadı. Bizim konserimizin yerine belediye reisinin tanıtımına daha iyi hizmet edeceğini düşündükleri bir sanatçı ekip koyuldu. Biliyorsunuz ki popüler kültür ve siyaset biribirinden beslenir,biz bu kişileri biliyoruz . makamlar edinince liyakat, adam kayırmacılık kesinlikle bertaraf ettiklerini böylece bizzat şahit olmuş olduk. Haklarını teslim edelim bir kere. Bu ülkede Haksızlığa uğrayan ve sesini duyuramayan çok büyük bir sanatçı kitlesi var. Herkesin menajerliğini yapan köylüsü , babası veya kültür daire başkanları yok. Sanatın ne arılığı nede duruluğu kaldı.Ben bu durumları genellikle yaşadığım ve yıllardır sizin demokrat ve aydın diye bildiğiniz anlayışlarca tecrit edildiğim için iyi bilirim.  Sizler o kurumdan gidene tek İstanbulda Belediye’nin düzenleyeceği hiçbir etkinlikte yer almayacağımı belirtmek isterim.Kaldı ki Türkiyede yaklaşık 13 yıldır uzak yaşıyorum ve zaman zaman konser vermeye gelip dönüyorum." dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler