,

Sağlık personelinin maaşı düşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada sabit ek ödemelerin merkezi yönetim bütçesi içine alınacağını ve emekliliğe etkisinin olacağını söyledi. Bu düzenleme emeklilik yönünden iyi ama cari maaşlar açısından olumsuz olacaktır.

Sağlık personelinin maaşı düşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart tıp bayramında yaptığı açıklamada şunları söyledi: gundem/erdogan-dan-saglik-personeline-5-mujde

"Sağlık çalışanlarının maaş ödemelerinde önemli iyileştirmeler yapıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak, aylıkları tek bir bordro ile ödenecek. Bu uygulama üniversite hastaneleri içinde hayata geçirilecek."

Bu açıklama emeklilik kesintisine tabi olmayan sabit ödemelerin emeklilik kesintisi kapsamına alınması anlamına gelmektedir. Zaten bir ödemenin emeklilik maaşına yansıyabilmesi, ödemeden emekli kesintisi yapılmasına bağlıdır. Bu ise 2008 sonrası girişliler için GSS yüzde 5, MYÖ'den yüzde 9 olmak üzere toplamda yüzde 14 kesinti, 2008 öncesi girişlilerde ise yüzde 16 emeklilik keseneği kesintisi anlamına gelmektedir.

Gazetememur.com olarak özetlersek, sabit ek ödemeler merkezi yönetim bütçesi içine alınıp emekliliğe yansıyacak şekilde düzenlendiğinde, emekli maaşları artacak ama cari maaşların sabit ödemeler kısmında yüzde 14 ila yüzde 16 arasında kesinti olacaktır.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler