BIST 100 9.002,33 %0.52 Dolar 34,21 %0.19 Euro 37,07 %0.13 Altın Gram 2.977,44 %0.78 Brent Petrol 74,60 %0.23 Bitcoin 67.929,99 %0.59
,
#KPSS

Tekin: Mülakat sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözlü sınavla ilgili yönetmelik değişiminin durdurulması için CHP ve Türk Eğitim-Sen tarafından Danıştay'a açılan dava nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Tekin, "Mülakat sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız. Hukuki anlamda kararımızı açıklayacağımız noktaya geldi." dedi.

Tekin: Mülakat sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da öğretmen, öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelen Tekin, Türkçe dersine verdiği önemden bahsetti. Bakan Tekin aynı zamanda sözlü sınavla ilgili yönetmelik değişiminin durdurulması için CHP ve Türk Eğitim-Sen tarafından Danıştay'a açılan dava nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulundu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yerel bir kanalda öğretmen atamalarına ilişkin soruya cevap verdi. Hukuki anlamda kararın açıklanmasına bir engel kalmadığına vurgu yapan Bakan Tekin, şunları söyledi:

HUKUKİ OLARAK AÇIKLAMA NOKTASINA GELDİK

"Telafisi imkansız bir karar da almak istemiyoruz. Yakın zamanda açıklayacağımızı söyleyebiliriz. Artık, hukuki anlamda süreç, açıklayabileceğimiz bir noktaya geldi. Yakın bir zamanda açıklarız. Bir kaç gündür Ankara dışındayım. Yarın yeni gelişmeleri değerlendirip, en kısa sürede açıklamak istiyoruz.

MUHALEFET SÜRECİ UZATTI

Normal koşullarda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çaba verdik. Yönetmelikteki yüzde 100 mülakat notu şartını yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat olarak değiştirdik. Ancak birileri bunu dava konusu yaptı. Biz de süreci tamamlayamadık. Yoksa biz öğretmenlerimizi atamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı da bu yönde.  Ekranlara çıkıp bol kesen atanlar var. Siz bunu yaparak sadece süreci uzatıyorsunuz."

"TÜRKÇE DERSİNİ VE SINAVLARINI ÖĞRENİYORUZ"

Bakan Tekin, aynı zamanda bugün Erzurum Öğretmenevi'nde gazetecilerle buluştu. Tekin, burada yaptığı konuşmada, müfredat üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tekin, şunları söyledi:

"Geçen yaz çok önemsediğim üç şey yaptık. Biri Türkçe ile Türk edebiyat derslerinde çocuklarımızın sınıf geçme notunu 70'e çıkardık, bu derslerden yapılan sınavları klasik ya da test olmaktan çıkarıp dil becerilerini ölçen 4 temel beceriyi (okuma, yazma, konuşma ve anlama) ölçecek şekilde sınavlara dönüştürdük. Şu anda okullarımızda Türkçe dersleri ve Türk edebiyat derslerinin sınavları bu 4 beceri üzerinden yapılıyor ve bunu çok önemsiyoruz. Üçüncü ise dilimizin zenginlikleriyle ilgili bir proje başlattık. Türkiye'nin her tarafında çocuklarımızın ana dil becerilerinin geliştirecek, kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri şeyi başlattık."

MAARİF MODELİ 9 EYLÜL'DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bakan Tekin, bunların normal koşullarda çok büyük lansmanlarla ve çok büyük piar çalışmalarıyla duyurulabilecek şeyler olduğunu ancak sessiz sedasız hayata geçtiğini dile getirerek, bu yıl mayıs ayı itibarıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yürürlüğe girdiğini ve 9 Eylül itibarıyla her kademenin birinci sınıfında başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler