BIST 100 9.602,17 %-2,09 Dolar 36,44 %0,38 Euro 38,14 %-0,05 Altın Gram 3.438,13 %0,27 Brent Petrol 74,44 %-2,68 Bitcoin 96.819,80 %1,57
,
#Memur

"Hemşirelik Meslek Kanunu bir an önce çıkarlmalı"

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Serviste görevli hemşire arkadaşımız kendi alanında yüksek lisansını yapmış, doktorasını tamamlamış, alanında, branşında eğitimini almıştır. Ancak yaptığı işin, aldığı ücretin bununla hiçbir alakası yok. Hemşirelerin mesleki anlamda aldıkları sorumlulukların sınırları net olarak belirlenmeli, aldığı riske karşı korunmalı. Bu yüzden yeni bir Hemşirelik Meslek Kanunu’nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

"Hemşirelik Meslek Kanunu bir an önce çıkarlmalı"

Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi’nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, kalıcı hizmetler yapmak hedefiyle yola çıktıklarını anlatarak, “Sağlık-Sen olarak farkımız, Mehmet Akif İnan’ın insan ve hizmet odaklı sendikacılık anlayışıyla sendikacılık yapmamız. 30 yıllık köklü mazimizle hem üyemize bire bir dokunan çalışmalar yapıyoruz hem de çalışanlarımızın özlük haklarını geliştirmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

“Sağlık-Sen Üyesi Özeldir”

Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi veren Doğan, Sağlık-Sen’in sendikacılıkta rol model olduğunu söyledi. Doğan, “Sağlık-Sen üyesi özeldir. Üyelerimize özel projeleri hayata geçirmek de bizim görevimiz. Teşkilat mensuplarımız ile sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimize sunduğumuz tüm hizmetler üyelerimize ve çalışanlarımıza destek olmak, onların hayatını daha da kolaylaştırmak için. Hizmetlerimizi tüm Türkiye geneline yaymayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“4688 Sayılı Kanun’un Köklü Bir Revizyona İhtiyacı Var”

Sağlık profesyonellerine verilen giyim yardımı konusuna da değinen Genel Başkan Doğan, ekonomik şartlar değerlendirildiğinde giyim yardımının oldukça düşük kaldığını söyledi. Doktorun, hemşirenin, ebenin giydiği formanın 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılması gerektiğini belirten Doğan, formanın Bakanlık tarafından verilmesi için yetkililerle görüşmelere devam ettiklerini bildirdi. 

Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in toplu sözleşmelerde, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu nedeniyle sıkıntılar yaşandığını dile getiren Doğan, “Bu yasanın artık köklü bir revizyona ihtiyacı var. Yasanın değişmesi konusunda da mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. 

“Hemşirelerimiz Hak Ettiği Ücreti Alamıyor”

Hemşirelerin yaptıkları işlere de değinen Doğan, “Hemşirelerimiz aşırı iş yükü altında çalışıyor ve birçok farklı alanda iş yapıyor. Bu yoğun çalışmaya karşı hemşirelerimizin hak ettiği ücreti almıyor maalesef. Serviste görevli hemşire arkadaşımız kendi alanında yüksek lisansını yapmış, doktorasını tamamlamış, alanında, branşında eğitimini almıştır. Ancak yaptığı işin, aldığı ücretin bununla hiçbir alakası yok. Hemşirelerin mesleki anlamda aldıkları sorumlulukların sınırları net olarak belirlenmeli, aldığı riske karşı korunmalı. Bu yüzden yeni bir Hemşirelik Meslek Kanunu’nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesi için mücadele ediyoruz. Hemşirelik alanında uluslararası standartlara uygun olarak branşlaşma yapılmalı, uzmanlıklarına uygun olarak çalışma şartları sağlanmalı, akabinde ücret politikası da buna göre yeniden düzenlenmelidir. Aralık ayında Ebelik Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı ve ebelerimizin görev tanımları genişletildi. Hemşirelerimiz için de böyle bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili yakın zamanda raporumuzu yayımlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler