,

‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı öldü’ diyerek kendi helvalarını yediler

Basın açıklaması düzenleyen Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası ve Kamu Aşçıları Derneği, "Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz" diyerek kangren olmuş sorunlara acil çözüm getirilmesini istedi.

‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı öldü’ diyerek kendi helvalarını yediler

Sözcü'den Cem YILDIRIM'n haberi...

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) ve Kamu Aşçıları Derneği (KADER) Ankara Ulus'ta ortak basın açıklaması düzenledi. SAVDES-SEN Başkanı Tuncay Cengiz ve KADER Başkanı Serkan Çetinöz, kamuda çalışan aşçılar ve Yardımcı Hizmetler Sınıfına ait diğer personellerin sınıf, kadro ve mali sorunlarının çözülmesi gerektiğini dile getirdiler.

“Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz” diyen Yardımcı Hizmet sınıfı çalışanları, “Bu sınıf öldü bize de helvasını yemek düşecektir” şeklinde açıklama yaptıktan sonra helva dağıttılar.

‘VASIFSIZ PERSONEL OLARAK DEĞERLENDİRİLİYORUZ’
Yardımcı Hizmetler Sınıfında istihdam edilen personelin büyük çoğunluğunun mesleki ve yüksek eğitimini tamamladığı ifade edilen açıklamının devamında “Hal böyle olmasına rağmen, Yardımcı Hizmetler Sınıfında istihdam edilen mesleği ve sanatı açısından nitelikli olan personel; kamuda sadece sınıf isminden hareketle temizlik, taşıma gibi her işi yapabilen vasıfsız personel olarak değerlendirilmeye çalışılmaktadır” denildi.

‘AŞCILIK KAMUDA YARDIMCI HİZMETLER SINIFINDA YER ALIYOR’
Aşçılığın kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer almakta olduğunu belirten KADER, “Kurum, kışla, okul, yurt yemekhanelerinde canımızı emanet ettiğimiz aşçılar emeklerinin karşılığını mali açıdan alamadıkları gibi yeri geldiğinde temizlikçilik, bulaşıkçılık, çaycılık, taşımacılık gibi meslek dışı görevleri getirmeye zorlanmaktadır. Aynı durum, kaloriferci, teknisyen yardımcıları, bahçıvan gibi kadrolar için de geçerli olabilmektedir. Artık çözüm zamanıdır. 1965 yılından bugüne kangren olmuş sorunlar acilen çözümlenmeli, kamunun yarayan kanası tedavi edilmelidir. Canla başla görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personele hak ettiği değer verilmelidir” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.


YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KALDIRILMALI
“Bu amaçla yapılabilecek bir düzenleme ile; 57 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. Maddesinde yer alan “Yardımcı Hizmetler Sınıfı” kaldırılmalı” diyen sendika ve dernekler yaptığı açıklamada, “Bu sınıfta istihdam edilen mevcut personel, herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın eğitimlerine uygun diğer sınıflardaki kadrolara atandırılmalıdır. 110 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelin sorunları çözülmelidir. Aksi halde, can çekişen Yardımcı Hizmetler Sınıfı ölecek, bize de helvasını yemek düşecektir” denildi.

‘MHP 2018’DE VERDİĞİ SEÇİM SÖZÜNÜ TUTSUN’
2018 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannamesinde verilen sözün tutulmasını istediklerini belirten SAVDES-SEN ve KADER, “Bu sınıf çalışanlarının artık devletin öz evladı olmasını istiyoruz. Kimsenin gündemi olamadık kimse sesimizi duymuyor. Bir defaya mahsus ilk atamaya karşılık gelen kadrolara atanmamızı talep ediyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler