BIST 100 8.868,71 %2.48 Dolar 34,23 %0 Euro 37,03 %-0.08 Altın Gram 3.017,97 %0.86 Brent Petrol 75,03 %1 Bitcoin 66.950,99 %0.65
,

SPK: Sosyal medyada sahte hesaplara karşı uyanık olun

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son dönemde sosyal medya platformlarında Kurulun adı, logosu ve yetkililerinin görselleri kullanılarak yapılan yanıltıcı paylaşımlar konusunda yatırımcıları uyardı. SPK tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcılık amacı taşıyan bu tür paylaşımlar ile yatırımcıların yanlış yönlendirildiği ve mağdur edildikleri vurgulandı.

SPK: Sosyal medyada sahte hesaplara karşı uyanık olun

Kurul, yetkilendirilmemiş kişiler tarafından yapılan yatırım danışmanlığı faaliyetlerine dikkat çekerek, yatırımcıların bu tür kişilere itibar etmemeleri gerektiğini belirtti. Açıklamada, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı gerekli soruşturmaların başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

SPK ayrıca, sosyal medyada sahte hesapların arttığını ve bu hesapların Kurulun ismi ve logosunu kullanarak yatırımcıları yanıltmaya çalıştığını ifade etti. Kurulun resmi internet adresinin www.spk.gov.tr, resmi X (eski Twitter) hesabının @spkgovtr, ve resmi Instagram hesabının sermaye_piyasasi_kurulu olduğu belirtilerek, bunların dışındaki hesaplara itibar edilmemesi gerektiği önemle hatırlatıldı.

Yatırımcıların dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları için, yalnızca SPK tarafından yetkilendirilmiş kişilerle çalışmaları ve şüpheli hesaplara karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler