BIST 100 8.838,59 %2.13 Dolar 34,23 %-0.01 Euro 37,04 %-0.07 Altın Gram 3.013,86 %0.72 Brent Petrol 76,27 %2.65 Bitcoin 67.061,00 %0.08
,

HSK'da dehşetin ayrıntıları ortaya çıktı! “Ekmeğime mani oldun”

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda korkunç bir olay yaşandı. Yemekhanede çalışan bir personel mescitte HSK müfettişi Mehmet Aslan'ı boğazından bıçakladı. Ağır yaralanan müfettiş hastaneye kaldırıldı.

HSK'da dehşetin ayrıntıları ortaya çıktı! “Ekmeğime mani oldun”

T24!ten Asuman ARANCA'nın haberine göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) bir yemekhane çalışanı Berat Çingay, Kurul Müfettişi Mehmet Aslan’ı boynundan bıçakladı. Saldırganın, daha önce Keban Adliyesi’nde mübaşir olarak çalışırken, aynı adliyede savcı olarak görev yapan Aslan ve diğer personellerle yaşadığı sorunlar nedeniyle disiplin soruşturması geçirdiği, soruşturma sonucunda aylıktan kesme cezası alan Çingay’ın, daha sonra HSK yemekhanesinde işçi statüsünde çalışmaya başladığı öğrenildi. Berat Çingay’ın, Kurul Müfettişi Aslan’ı görünce “ekmeğime mani oldun” diyerek bıçakladığı belirtildi. Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Aslan’ın hayati tehlikeyi atlattığı kaydedilirken, daha önce memur olan saldırganın, işçi statüsünde Adalet Bakanlığı kadrosunda işe alınmasında bir milletvekilinin referansının olduğu öne sürülüyor.

Disiplin soruşturması geçirdi

HSK müfettişi Mehmet Aslan, bugün öğle saatlerinde kurulun bahçesinde yemekhane çalışanı Berat Çingay tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Aslan’ı “ekmeğime mani oldun” diyerek ensesinden yaralayan Çingay gözaltına alındı. Saldırının arkasında ise Çingay’ın daha önce Aslan ile yaşadığı bir husumetin olduğu ortaya çıktı. T24’ün edindiği bilgiye göre, saldırgan Çingay daha önce Erzincan Keban Adliyesi’nde mübaşir olarak görev yapıyordu. Mehmet Aslan da aynı adliyede savcıydı. 2020 yılında adliyede görevli hakim ve savcılar, Çingay hakkında “görevlerinin gereklerine aykırı davrandığı, amirlerine saygısız davrandığı, çalışma arkadaşlarıyla sorun yaşadığı, görevli olduğu bir keşif faaliyeti sırasında bir hakime yalan söylediği” gerekçesiyle tutanak tuttu.

“Sen ekonomi bakanı mısın?”

Bu süreçte savcı Mehmet Aslan’ı, Çingay’ın kaldığı öğretmen evinden arayan bir yetkili, mübaşirin oda ücretini ödemediğini söyledi. Savcı Aslan da Çingay’ı odasına çağırarak sözlü olarak uyardı. Ancak Çingay, Aslan’ın uyarısına “Benim borcum için sizi niye arıyorlar, sen ekonomi bakanı mısın” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine savcı Aslan, Çingay’ı benzer hareketlerinin tekrar etmesi durumunda hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını söyleyerek uyardı. Çingay’ın cevabı ise “Ben de sahipsiz değilim” oldu. Oda kapısını çarparak çıkan Çingay hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturmayı muhakkik sıfatıyla Keban Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi yürüttü.

Aylıktan kesme cezası aldı

Disiplin soruşturması kapsamında ifadesi alınan Çingay, adaptasyon sorunu yaşadığını, savcı Aslan ile aralarında geçen tartışmada söylediklerini hatırlayamadığını öne sürdü. Tanık olarak ifadesi alınan diğer adliye personelleri de Çingay’ın duruşma zamanlarında mübaşir olarak salonda bulunmadığını, geç geldiğini, hareketlerinin kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Disiplin soruşturmasına bakan Keban Asliye Hukuk Mahkemesi, soruşturma sonucunda Çingay’a aylıktan kesme cezası verdi. Çingay daha sonra mübaşirlikten ayrılarak Adalet Bakanlığı’nda işçi statüsünde çalışmaya başladı. Aslan da bu süreçte önce İstanbul Anadolu Savcılığına ardından da HSK müfettişliğine atandı.

Bakanlık tarafından HSK yemekhanesinde görevlendirilen Çingay, bugün öğle saatlerinde kurulun bahçesinde Aslan’ı gördü. Elindeki bıçakla Aslan’a arkasından yaklaşan Çingay, “ekmeğime mani oldun” diyerek Aslan’ı ensesinden yaraladı.

Öte yandan; Çingay’ın mübaşirlikten ayrılıp Adalet Bakanlığı’na işçi statüsünde geçiş yapmasında bir AKP Milletvekilinin referansı olduğu iddia ediliyor.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler