,

Mübaşirlere verilmişti. YHS'de çalışan diğer memurlar da istiyor

Kamu kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurlar, temizlik ve benzeri işlerin işçiler eliyle gördürülmesi nedeniyle, bir defaya mahsus mezuniyetlerine uygun sınıflara geçirilmeyi talep ediyor.

Mübaşirlere verilmişti. YHS'de çalışan diğer memurlar da istiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, matbaacı ve bunun gibi çeşitli ünvanlarda görev yapan tahmini 105 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personel bulunmaktadır.

YHS Personelleri arasında Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans öğrenim durumuna sahip kendilerini geliştirmiş bireyler bulunmaktadır.

1965 yılı şartlarına göre hazırlanan (YHS)günümüz şartlarında memurluğu temsil etmeyen, daha çok işçiliği temsil eden bir sınıftır. Bir çok kamu kurum ve kuruluşunda temizlik ve buna benzer işler Taşeron’dan kadroya geçirilen 4/D Sürekli işçiler ve İşkur üzerinden alınan personel eliyle görülmektedir.

YHS Personelleri öğrenim durumuna göre bir defaya mahsus olmak üzere Genel İdari Hizmetler ve Teknik Hizmetler Sınıfı kadrosuna geçiş yapmayı bekliyor.

Yargı organlarında YHS'nda görev yapan Mübaşirler 6 Şubat 2019/50 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla GİH memurluğu kadrosuna geçirildi.

YHS'nin Kaldırılması İçin Kanun Teklifi veren milletvekilleri,

MHP İstanbul Mv İsmail Faruk AKSU
Esas no: 2/1166
CHP İstanbul Mv Sibel ÖZDEMİR
Esas no: 2/1223
CHP Niğde Mv Ömer Fethi GÜLER
Esas no: 2/1324
İzmir Mv Mehmet Ali ÇELEBİ
Esas no: 2/1331

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler