,

Maliye Bakanı'ndan memura zam açıklaması... Disiplinsizliğe yol açmayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, memur ve emekliye zam sorusuna disiplinsizliğe yol açmayacağız cevabı verdi.

Maliye Bakanı'ndan memura zam açıklaması... Disiplinsizliğe yol açmayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati 27 Aralık 2021 tarihinde katıldığı TV programında memur ve emekliye zam sorusuna yanıt verdi.

Bakan Nebati, "Maliye sabit gelirliler konusunda kesinlikle yanlış yapmayacak. Asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Doğru hesap doğru kitap" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 20 Aralık gecesindeki dolar satışlarına yönelik iddialar için, "Kimse devreye girmedi" açıklamasını yaptı. Nebati, "20 Aralık'ta sadece binlerce bireysel satıcı devreye girdi, adeta yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi" dedi.

"BÜTÇEDE ASLA DİSİPLİNSİZLİĞE YOL AÇMAYACAĞIZ"

Şimdi asgari ücretliye zam yapmışsınız. Kamu görevlilerine çok güzel anlaşma yapılmış. Bu ülkede bunların hakkı verilmesi lazım. Bu insanların hak ve hukukunu sağlamayacağız da kimlerin hakkını hukukunu sağlayacağız. Bu imkanlar sonuna kadar veriliyor. Maliye Bakanlığı, sabit gelirliler konusunda takozluk yapmayacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz.

"BUNDAN SONRAKİ ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYON"

Akaryakıt fiyatlarını niye indirmiyorsunuz diyorlar? Geçici olan şeylerden vakti zamanında vazgeçersiniz. Salgın döneminde bazı şeylerden vazgeçtik. Salgın bitti mi bitti. Çift haneli rakamlara gidiyoruz. İhracat patlama yapmış. Ülke dinamik bir ülke. Kamu maliyesi önemli bir kurum. Attığımız geçici süreli bir adamın toplanmasıdır. 125 milyar dolardan vazgeçmişiz. Piyasa davranışı çok açıktır. Yukarıya çok hızlı gider, aşağıya inme konusunda çok nazlıdır. 'Şimdi sopa değnek göstermeye başladı' diye dalga geçiyorlar. Devlet hem şefkatlidir, gerekirse sopasını çıkarır. Döviz fiyatları artarken tüm maliyetleri döviz artıyormuş gibi yansıtırsanız düşerken de aynı maliyeti yansıtacaksınız. Paşa gönlünüze göre olmaz. Biz enflasyonla ilgili parasal politikalar atmıyoruz. Yarın Fiyat İstikrarı Komitesi Toplantısı var. Burada mali politikaları da konuşacağız, Türkiye için çok önemli olan bakanlar arasındaki eşgüdüm. Hazine Bakanlığının yöneteceği bütçe, Türkiye bütçesidir. Yarın bizim artık bundan sonraki önceliğimiz enflasyon. Yarın bakanlarımızla beraber, tam katılımla toplantımızı yapacağız. Sonrasında da gıda komitesini toplayacağız. Bu üçü birbiriyle bağlantılı komiteler.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler