,

Yüzde 40 zam iddiaları doğru mu?

Memur Sen'den yönetiminden bazı kişilere dayandırılan iddialarda, memurlara kümülatif yüzde 40'e denk gelecek şekilde zam kararı alındığı belirtiliyor. Bu iddia doğru olabilir mi?

Yüzde 40 zam iddiaları doğru mu?

Bazı memurlar, olmayacaklarını bilseler dahi umut vaat eden iddialara inanmayı tercih ediyor. Ama bunda en büyük pay sahibi sendikalardır.

Çünkü, sendika dediğimiz tüzel kişilik, yüzde 100'e varan zam talebiyle masaya oturup yüzde 5+7'e imza atan ve bunu savunabilen bir yapıdır.

Yine, sendika dediğimiz tüzel kişilik "memura yüzde 30-35 zam kararı aldık, ek protokol yapacağız" deyip sonrasında "38 TL vergi muafiyeti ile yetinin denmesin!" diyebilen bir yapıdır. Sendika, sürekli umut dağıdır.

Sendika yöneticileri çoğunlukla memurun menfaatinden ziyade geliştirmiş oldukları kişisel ilişkiler nedeniyle iktidara veya muhalafede angaje olan yapılardır. 

Memura zam yüzde 40 olabilir mi?

Yılın ikinci yarısının ilk beş ayında oluşan enflasyon yüzde 10,47'dir. Aralık ayında yüzde 10 enflasyon oluşsa dahi enflasyon farkı (10,47+10-3=17,47) olacaktır. Buna toplu sözleşme ile verilecek zammı da (yüzde 5) eklersek, EN İYİ İHTİMALLE Ocak 2022'de yüzde 22-23 civarında bir zam oluşacaktır. REFAH PAYI DA ARTIK RAFA KALDIRILMIŞ GÖRÜNMEKTEDİR. Az önce de belirtmiş olduğumuz gibi bu oran dahi ancak Aralık ayı enflasyonunun yüzde 10 çıkması halinde mümkün olabilecektir. Şuan hükümet sıkı bir şekilde marketlerdeki ve piyasadaki fiyatları düşürmeye çalışmaktadır. 20 Aralık'a kadar oluşmuş olan fiyatlar düşürülmektedir. Bu sıkı takipten dolayı Aralık'taki enflasyon düşük de çıkarılabilir.

Hiç bir memur, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesindeki taleplere verilen fotoğraflara bakarak büyük beklentilere girmemelidir. Memur Sen kendi kurumsal imajı açısından kamuoyuna "ben kendi elimden geleni yapıyorum" mesajı vermektedir. Ama Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin de belirttiği üzere, HÜKÜMET memur ve emekliye zamda, disiplinsizliğe yol açmayacaktır. gundem/maliye-bakani-ndan-memura-zam-aciklamasi-disiplinsizlige

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler