,

Memura ek zamda gelir vergisinden düşürülen oran yeterli görülüyor!

Memura ek zamda gelir vergisinden düşürülen oran yeterli görülüyor... Bu durumda memurlar 38 TL'lik bir zam, sözleşmeli personel ise 400 TL'lik bir zam almış olacak. 

Memura ek zamda gelir vergisinden düşürülen oran yeterli görülüyor!

Doların 18 TL'ye çıkmasıyla beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın görüşmüş ve memurlara ek zam verilmesiyle ilgili mutabık kaldıklarını açıklamıştı.

Yapılan görüşmenin ardından kısa süre sonra asgari ücret rakamı belli oldu ve yüzde 50 asgari ücretliye zam verildi. Gelir vergisinden de memurlar dahil tüm çalışanlar asgari ücrete kalan olan kısımdan muaf tutuldu. 

Bu şekilde Memurlara 38 TL gibi bir kazanç sağlanmış oldu. Sözleşmeli personellere ise 400 TL'ye yakın bir kazan sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdi

Gazetememur olarak edindiğimiz kulis bilgisine göre, Asgari ücrete kadar olan kısımın vergiden muaf olarak tutulması, memura verilecek ek zamda yeterli görülüyor.

Gazetememur olarak daha öncede memurlara verilecek ek zamda beklentilerin çok yüksek olmaması gerektiğini dile getirmiştik. Ancak doların ateşinin sönmesi sonrasında, beklenen yüzde 4-5 zam oranının da rafa kaldırıldığı belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin söylediği "disiplinsizliğe imkan vermeyeceğiz" veya "Kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış sıra emeklilerde" şeklindeki açıklamaları da bunu doğruluyor.

Ayrıca, Memur-Sen'in, ek zam ile ilgili bir gelişmenin olmaması durumunda yeni bir eylem planı ile ek zam almaya çalışacağı bilgisini edindik.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler