BIST 100 9.777,44 %-0.53 Dolar 34,18 %0.04 Euro 38,14 %-0.23 Altın Gram 2.918,50 %0.51 Brent Petrol 71,97 %0.53 Bitcoin 65.498,00 %1.21
,

İmamoğlu'ndan bakanlığa cevap

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul’daki mülteci açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu, ayrıca Adalar'daki 'Azmanbüs' protestoları hakkında da açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'ndan bakanlığa cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Metro İstanbul Bröve Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu...

Almanya’da yaptığı konuşmada İstanbul’da 2,5 milyona yakın sığınmacı olduğunu belirtmesine karşılık İçişleri Bakanlığı'nın bu sayıyı 1 milyon 87 bin 17 olarak açıklamasına törende yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:

-İstanbul'da resmi olarak 16 milyona yakın bir nüfus var. Ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede gelenler de var.

-Öğrenciden, turistten bahsetmiyoruz. Bu, 1 milyonu aşan aynı anda şehrimize gelen insan sayısı var ki onla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz.

-Arzu etmediğimiz derken bazı zor koşullardan kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz. Bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de aşırı sayılarda etkisi var.

-Ben 2 milyonu aşan var. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar, veri daha da yukarı çıkar.

ADALAR AÇIKLAMASI

Adalar'da vatandaşların 'Azmanbüs' adını verdikleri minibüslere ilişkin başlatılan eylemler hakkında değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

-Adalar halkıyla olan üst seviyedeki samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışta ne ben ne de bir çalışma arkadaşımız bulunmaz, bulunamaz.

-Gelişen olayları kötü yorumlayan, bunları başka türlü yorumlamaya çalışan, halkın bu duygularını sömürmeye çalışan yayınları gülerek izliyorum. Zira bizim siyaset anlayışımızda, tepkiyi gönderen insanlara saygı duymak en önemli tavrımızdır.

-Ben Adalar halkının tepkisini duyuyorum ve hissediyorum. Faytonları kaldırdıktan sonra oradaki toplu taşımayı sağlama mecburiyetimizin olduğunu, Adalar toplu taşımasız olmaz.

-Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da kayıtlı 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunduğunu açıklamıştı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi rakamlarına göre bugün itibarıyla İstanbul'da 530 bin 612 geçici koruma kapsamındaki Suriyeli, 3 bin 252 uluslararası koruma kapsamındaki yabancı, 553 bin 153 ikamet izniyle kalan yabancı olmak üzere, toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunduğu belirtilmişti...

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler