,

İl sağlık müdürlerinden 85 bin TL istifası

Profesör ve doçent unvanlı hekimlerin maaşlarının 85 bin TL'ye yükselmesi sonrasında, bir çok il sağlık müdürünün istifa etmek istediği ortaya çıktı

İl sağlık müdürlerinden 85 bin TL istifası

Gazetememur.com'da dün yayımlanan haberde, ek ödeme yönetmeliğinin yayımlanması sonrasında, 15 Eylül'de, profesör doçent maaşlarının 85 bin TL'ye, uzman doktor maaşlarının 55 bin TL'ye kadar yükseleceğine yer verilmişti. Tıklayınız.

Bu düzenlemenin, 50 ve 55 bin TL civarında ücret alan il sağlık müdürlüğü ve diğer sözleşmeli yöneticilerden, profesör ve doçentli unvanına haiz olanların görevden istifa etmelerine yol açacağı belirtildi.

Bazı illerde il sağlık müdürlerinin istifa dilekçesini sunduğu belirtiliyor. Sağlık Bakanlığının, sözleşmeli yöneticilerin ücretlerinde yeni bir düzenleme yapmaması halinde, bu yıl içinde bir çok ilde istifaların yaşanacağı ifade ediliyor.

 

İLK İSTİFA VAN'DA

Van Havadis Gazetesinde yer alan habere göre, Van’da görev süresi boyunca önemli çalışmalar yürüten ve pandemi döneminde de önemli başarılara imza atan Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Sağlık alanında önemli çalışmalar yürütmeyi başaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, pandemi dönemini ise en iyi şekilde yönetmeyi başardı. Görev süreci boyunca kentin sağlığı için çabalayan Sünnetçioğlu, yoğun geçen pandemi süreci ve ailesel sebeplerden dolayı istifa ettiği iddia edildi. İstifasını Sağlık Bakanlığına sunan Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu'nun istifa dilekçesinin onay mercide bekletildiği söylendi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler