,

Kriptoda Fed rallisi

Yatırımcıların, Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyondaki gelişime dair yorumlarını ileride daha ılımlı bir para politikası izleyeceğine dair bir işareti olarak okumasıyla Bitcoin, Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Kriptoda Fed rallisi

Bitcoin 24 binin üzerine çıkarak Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

25 baz puanlık faiz artışının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı değerlendirmeler, Fed'in ileride daha ılımlı bir para politikası izleyeceğine dair iyimserliği ve buna bağlı olarak risk iştahını artırdı.

Venn Link Partners Kurucusu Cici Lu, "Kripto para birimleri, Fed'in bir gecede güvercin yorumlarının ardından risk iştahının artmasıyla yükseliyor" dedi. Son haftalarda kurumsal müşteriler tarafından daha fazla satın alma tespit ettiğini de sözlerine ekledi.

Geçen yıl, FTX Borsasının çöküşü gibi olaylar sonrasında kripto piyasasına yaşanan büyük kayıplar damgasını vurmuştu.

Fon Yöneticisi Digital Asset Capital Management'ın kurucu ortağı Richard Galvin, "Kullanım, adaptasyon ve yenilik, fiyatlandırmadan ve yatırımcı duyarlılığının yansıttığından çok daha olumlu bir tablo oluşturmaya devam ediyor" dedi.

Galvin sektöre özgü faktörlerin daha fazla etki yaratacağını savunarak, kriptonun makro manzara ile yüksek oranda ilişkili kalacağına ikna olmadığını söyledi.

Öte yandan grafik analistleri, Bitcoin rallisinin başarısız olabileceği bölgeler olarak 25 bin dolar civarındaki seviyeleri vurguladılar. Fundstrat'ın teknik strateji başkanı Mark Newton 25 bin 200 doları potansiyel bir direnç alanı olarak işaretledi.

Şimdilik, sanal varlıklar, Fed mesajlarının güvercin yorumları sayesinde yönünü yukarı çevirmiş olarak gözükürken, Avalanche, Aave, Polygon ve Binance Coin gibi daha küçük jetonlar Perşembe günü en iyi performans gösterenler arasında dikkat çekiyorlar.

bloomberght

İlişkili Haberler

Manşetler