BIST 100 8.868,71 %2.48 Dolar 34,23 %0 Euro 37,03 %-0.08 Altın Gram 3.017,97 %0.86 Brent Petrol 75,03 %1 Bitcoin 66.950,99 %0.65
,

Yumaklı: Hal Yasası çalışmaları başladı, uzun sürmeyecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hal Yasası düzenlemesiyle ilgili Ticaret Bakanlığı ile birlikte çalışmalara başladıklarını belirterek, bunun çok uzun sürmeyeceğini kaydetti.

Yumaklı: Hal Yasası çalışmaları başladı, uzun sürmeyecek

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" konulu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taklit ve hileli gıda listelerinin artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılacağını dile getiren Yumaklı, listelerin bugünden itibaren guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yer alacağını söyledi.

"Hal Yasası çalışmaları başladı, uzun sürmeyecek"

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Hal Yasası düzenlemesine ilişkin bir soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Hal Yasası düzenlemesi ile ilgili geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanlığımız ile çok uzun süren bir toplantı yaptık ve bu Hal Yasası'ndaki değişiklik ihtiyacının hızla yerine getirilmesi için iki bakanlık olarak birlikte çalışacağız. Yani halihazırda hem ürünlerin tüketiciye uygun vasıflarda hem de uygun fiyatla ulaşmasının önündeki engeller konusunda çalışma yapacağız. Hal Yasası'nda değişiklik konusunda her iki bakanlık olarak da çalışacağız. Bu çok uzun sürmeyecek, arkadaşlarımız çalışmaya başladı."

Yumaklı, yurt dışından tarım arazisi kiralanıp kiralanmadığına ilişkin soruya karşılık, "Türkiye hiçbir ülkeden bir metrekare toprak bile kiralamadı. Bununla ilgili bazı çalışmalar başlamış ama uygulanamamış. Medyaya da yansıyan protokolden bahsediyorsunuz ama o hayata geçmemiş, hiçbir şekilde geçememiş." diye konuştu.

Yurt dışından gelen yatırımcılara verdikleri desteklerden bahseden Yumaklı, bu konuda tersine göç olmasını beklediklerini bildirdi.

"En çok taklit ve tağşişe et ve süt ürünlerinde rastlıyoruz"

Bakan Yumaklı, en çok taklit ve tağşiş yapılan sektörlere ilişkin soru üzerine, "En çok et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinde taklit ve tağşişe rastladık. En az da meyve ve sebze işlemede. İthal ürünlerde de zaman zaman tespitlerimiz oluyor. Onlara da aynı şeyi uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarımsal üretimin ülkenin bağımsızlığı noktasındaki önemine işaret eden Yumaklı, Türkiye'nin avantajlarını doğru şeyleri yaparak koruyabileceğini ve artırabileceğini söyledi.

Yumaklı, gelecek nesle sürdürülebilir bir tarım bırakmak için çabaladıklarını ancak üretim planlaması gibi önemli bir konunun yeterince gündem olmadığını vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler