BIST 100 9.109,35 %2.37 Dolar 34,27 %0.39 Euro 37,60 %-0.46 Altın Gram 2.922,34 %0.22 Brent Petrol 78,05 %0.55 Bitcoin 62.243,01 %0.02
,

ÖMK'nın kabul edilen 3 maddesi ne getiriyor?

Öğretmenlik yasa teklifine ait 3 madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Öğretmenlerin sosyal medya paylaşımlarına ilişkin değişiklikler içeren düzenlemede ayrıca, öğrencilere özel ders verilmesine ilişkin kısıtlamalar yer aldı.

ÖMK'nın kabul edilen 3 maddesi ne getiriyor?

Msutafa BALCI - 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), ilk iş olarak Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na ilişkin değişiklikleri gündeme aldı. Öğretmen ve yöneticiler hakkında Devlet Memurları Kanunu disiplin hükümlerine eklemeler yapan değişiklikler, son yıllarda sosyal medyada tartışma yaratan konuları ele aldı.

ÖĞRETMENLERE 'FENOMENLİK' KISITLAMASI

Çocuklar arasında yaşanan ilgi çekici olay ve diyalogları görüntüye alarak sosyal medyada paylaşan öğretmenlere yönelik kısıtlama getiren düzenleme, öğretmenlerin mevzuat gereğince belirlenen alanlar dışında kayıt yapmasını ve paylaşılmasını yasaklamayı öngörüyor.

Son yıllarda öğrenciler arasında yaşanan ve paylaşılması uygun görülmeyen içeriklerin öğretmenler tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulması büyük tepki toplarken, ilgili düzenleme ile öğretmenlerin bu tür paylaşımlarla etkileşim toplamasının önüne geçilecek.

ÜCRETLİ DERS VEREN ÖĞRETMENLERİN MAAŞINDA KESİNTİ YAPILACAK

Kabul edilen 3 madde arasında en dikkat çekeni ise,  ilgili mevzuat gereği yapılanlar dışında öğrencilere menfaat karşılığında özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapan öğretmenlere verilecek para cezası oldu.

Söz konusu maddenin kapsamı oldukça geniş tutulurken, öğrencilerin başarı değerlendirmesinde adil davranmadığı tespit edilen, söz ve davranışlarıyla olumsuz örnek olabilecek ve özel ders karşılığında menfaat elde ettiği anlaşılan öğretmenlerin aylıklarından kesintiye gidilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler