BIST 100 9.109,32 %2.37 Dolar 34,24 %0.39 Euro 37,60 %-0.46 Altın Gram 2.922,34 %0.22 Brent Petrol 78,06 %0.55 Bitcoin 62.095,98 %0.2
,

Üniversitede personel servisleri kaldırıldı

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi ve KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan personelin servisleri kaldırıldı. Personelin servislerinin kaldırılmasın CHP Prof. Dr. Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko tepki gösterdi.

Üniversitede personel servisleri kaldırıldı

Evren DEMİRDAŞ -Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf tedbirleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi ve KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan personelin servisleri kaldırıldı. Bunun üzerine Umuttepe Yerleşkesi'ne giden CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, personellerin ulaşım noktasında ciddi sıkıntılar çektiğini açıkladı. Sorunun çözülmesini isteyen Kanko, “Çalışma saatleri bitmesine rağmen, 45 dakika boyunca duraklarda hala evlerine gitmek için bekleyen birçok çalışan var” dedi.

HAT SAYISI AZALTILDI

Hazine ve Maliyet Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün Kocaeli Üniversitesine gönderdiği yazıda, “Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin “Personel Servisi Hizmetlerine İlişkin Giderler” başlıklı bölümünde savunma ve güvenlik hizmetleri hariç; kamu kurum ve kuruluşlarınca toplu taşıma olan yerlerde personel hizmetinin sonlandırılacağı, hizmet alımı suretiyle sağlanan personel servisi hizmetlerinin ise sözleşme süresinin bitimine kadar devam edilebileceği, kamu kurum ve kuruluşlarının toplu taşıma olmayan yerlerde ilgili mevzuatına uygun olarak sağlayacakları ilgili personel hizmeti servisini birlikte ihale etmelerinin esas olduğu, personel servisi temininin hizmet alımı suretiyle sağlanması durumunda personel servisi hizmetinden fiilen yararlanan kişi sayısının araç kapasitesinin yüzde 70’inin altında olması durumunda ilgili hatta servis sunumu yapılmayacağı gibi kriterlere uyulacağı hükümlerine yer verilmiştir. Bu kapsamda yapılan değerlendirmeler neticesinde, üniversiteniz yerleşkesinin konumu, merkeze olan uzaklığı, ulaşım şartlarının zorluğu gibi hususlar dikkate alındığında personel servisi hizmetinden fiilen yararlanan kişi sayısının araç kapasitenin yüzde 70’inin altında olmaması ve personel servisi hizmetinden en etkin ve ekonomik yöntemleri tercih edecek şekilde güzergâhların gözden geçirilerek benzer konumdaki hatların birleştirilerek hat sayısının azaltılarak üniversiteniz yerleşkesinde görevli personelin işe gidiş ve gelişlerinin sağlanabilmesi için hizmet alımıyla personel servisi hizmetinin yapılacağı değerlendirilmektedir” denildi.

“45 DAKİKA BOYUNCA DURAKLARDA EVLERİNE GİTMEK İÇİN BEKLİYORLAR”

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, personellerin servislerinin kaldırılması sonrasında Umuttepe’deki ulaşım sorununu yerinde inceledi. Umuttepe yerleşkesine giden Kanko, personel ve vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek konuya acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Kanko, Umuttepe’de yaşanan ulaşım sıkıntılarıyla ilgili şu açıklamada bulundu;

-Umuttepe Yerleşkesine geldiğimizde, durumun düşündüğümüzden de vahim olduğunu gözlemledik. Etraf araçlarla dolu; adım atacak yer yok. Bu durum hem vatandaşların hem de üniversite personelinin mağduriyetine neden oluyor. Servislerin kaldırılmasıyla birlikte otopark sorunu had safhaya ulaşmış durumda.

-Kaldırımların bile araçlarla dolduğunu gördük. Çalışma saatleri bitmesine rağmen, 45 dakika boyunca duraklarda evlerine gitmek için bekleyen birçok çalışan var. Ne yazık ki insanlar bu sorunlar karşısında sindirilmiş durumda. Mikrofonlara konuşmak istemeyen birçok kişi, belediye otobüslerinin yetersiz olduğundan, sefer saatlerinin ise uygun olmadığından şikayetçi. Birçok çalışan, ortak araç tutarak ya da kendi imkanlarıyla ulaşım sorununu çözmeye çalışıyor.

-Gebze’den gelen bir çalışanın saat 16.00’da mesaiye yetişebilmesi için saat 13.30’da yola çıkması gerekiyor. Körfez’den gelen birisi ise sabah 08.00’de mesaide olmak için saat 06.00’da yola çıkmak zorunda kalıyor. Bu mağduriyetin daha fazla sürmemesi gerektiğini vurgulayan Kanko, çözüm için yetkilileri göreve çağırdı: "Servislerin geri getirilmesi konusunda yetki Sayın Cumhurbaşkanı’nda ise, bu yetki acilen kullanılmalı ve buradaki mağduriyet giderilmelidir. Kış mevsimi yaklaşırken, bu sorunun çözülmemesi durumunda büyük bir felaketle karşı karşıya kalmamız an meselesi."

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler