,

Şimdi de WhatsApp emlakçıları türedi

Son dönemde gayrimenkul sektöründe yaşanan hareket, vatandaşları serbest emlakçılığa yöneltti. Birçok kişi ek iş olarak emlak komisyonculuğu yapmaya başladı. İnternet ilanlarına getirilen düzenleme ile satılık veya kiralık konut fiyatlarında ani değişim yapamama zorunluğu, bazı fırsatçıları WhatsApp üzerinden satışa yönlendirdi.

Şimdi de WhatsApp emlakçıları türedi

Türkiye Gazetesinden NECMİ ÇİÇEKÇİ'nin haberi...

Çeşitli gruplar kuran serbest emlak komisyoncuları belli bölgelerde ortak fiyat belirlemeye de başladı. WhatsApp durumlarından veya mesaj yoluyla daire özelliklerini paylaşan bu kişiler komisyon üzerinden çalışıyor. Vergi ödemeyen ve iş yerleri bulunmayan bu kişiler ev sahiplerine ise “daha yüksek fiyattan evini kiraya veririz” vaadinde bulunuyor.

Beylikdüzü bölgesinde meslek yetki belgesi bulunan bir emlakçı konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “Birçok kişi emlakçılık yapmaya başladı. Bizim uzun yıllardır emek verdiğimiz ve uzmanlaştığımız bir alana müdahil oldular. Özellikle büyük site yöneticileri ve güvenlikler bu işi yapıyor. Kendi WhatsApp grupları var ve fiyatları belli seviyede tutuyorlar. Üstelik vergi de ödemiyorlar. Bizler vergi mükellefiyiz. Ancak ev sahipleri ile anlaşarak daha yüksek fiyattan kiraya vereceklerini iddia ederek daire bilgilerini alıyorlar. Bu durum hem kira fiyatlarının düşmemesine hem de devletin vergi kaybına uğramasına neden oluyor” dedi.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler