,

FETÖ'nün akılalmaz yöntemi: AVM tuvaletinde para transferi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans yapılanmasına yönelik operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı. FETÖ'den 18 yıl hapis cezası alan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın oğlu Sıdkı Karaca'ya AVM tuvaletinde düzenli para aktarıldığı ortaya çıktı. Büyük gizlilik içerisinde yapılan o transfere ait görüntülere SABAH ulaştı.

 FETÖ'nün akılalmaz yöntemi: AVM tuvaletinde para transferi

 FETÖ Terör Örgütünün güncel ve finans yapılanmasına yönelik; 59 ilde 704 mahrem görevli ve kuryenin yakalanması yönelik KOM Daire Başkanlığı tarafından yapılan "Gazi Turgut Aslan" operasyonunda, 666 mahrem görevli ve kurye yakalandı. Aralarında 18'i aktif kamu çalışanı olan zanlılardan, 40 örgüt üyesi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı. 282 kişinin adli kontrol, 203 şüphelinin de tutuklandığı soruşturmada, 26 milyon lira değerinde döviz ve altın ele geçirildi.

Örgütün güncel yapılanmasına yönelik operasyonun İstanbul ayağından gözaltına alınan şüpheliler arasındaki bir isim ise dikkat çekti. "Tahşiyecilere kumpas" davasında terör örgütü yöneticiliğinden 18 yıl hapis cezası alan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın oğlu Sıdkı Karaca da fiziki buluşma yöntemi ile örgütün finans yapılanmasında görev alan şüpheliler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

AVM TUVALETİNDE BULUŞMA

FETÖ'nün İstanbul'da para kasası olarak belirlediği evin sorumlu yardımcısı olan B.Y., polisin teknik ve fiziki takip yaptığı sırada, bir alışveriş merkezine girdi. Bebeğini de kucağına alan örgüte ait Melikşah Üniversitesinde büro memur olarak görev yapan B.Y.'den bir süre sonra alışveriş merkezine Hidayet Karaca'nın oğlu, Sıdkı Karaca(26) geldi.

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlenen Sıdkı Karaca, alışveriş merkezinin tuvaletine girdi. Karaca'nın hemen ardından ise örgütün para kuryelerinde B.Y., kucağından bebeğiyle tuvalete girdi.

TUVALETTE PARA TRANSFERİ

Gazi Turgut Aslan operasyonunda Sıdkı Karaca ile B.Y., gözaltına alındı. Sıdkı Karaca alınan ifadesinde yurtdışı numarasından arandığını ve kendisine verilen bilgiler doğrultusunda alışveriş merkezinin tuvaletine giderek gizlilik içerisinde para aldığını kabul etti.

Sıdkı Karaca'ya düzenli olarak yapılan para transferlerinin birincisinde 24 bin lira, diğerinde ise 16 bin lira teslim edildiği belirlendi.

YÜZDE 93'Ü ÖRGÜTE GERİ KAZANILMIŞ

Operasyon kapsamında örgüt üyelerinden çarpıcı veriler de elde edildi. Etkin pişmanlıktan faydalanmayarak hüküm giyen örgüt üyelerinin cezaevinden radikalleşerek çıktıkları, örgütün bu isimlere güncel yapılanmada sorumlu düzeyde görev verdiği belirlendi. FETÖ'nün cezaevinde bulunan üyelerinin durumunu anlık olarak takip ettiği ve istatistiğini tuttuğu deşifre edildi.

Mahrem sorumlu tarafından tutulan aşağıdaki bir istatistikte tahliye olan bin 572 örgüt üyesinin %93'ünün tekrar FETÖ ile irtibat kurduğu görüldü.

POLİSTEN YENİ TAKTİK

Emniyet birimlerinin şüphelilerin yakalanması esnasında çeşitli taktikler kullandığı, bu yolla örgüt üyelerinin çoğunun telefonlarının açık bir şekilde ele geçirildiği ve telefonlarını sıfırlamalarına imkan verilmediği belirtildi.

Genel olarak şüphelilerin üzerinden veya adreslerinden birden fazla telefonun çıktığı, örgüt yönetiminden gelen talimat gereğince şüphelilerin, yalnızca örgütsel faaliyetlerde kullanmak amacıyla iki ya da 3 telefona sahip olduğu anlaşıldı.

Telefonlardaki örgütsel mesajlaşmaların tespit edilmesiyle FETÖ üyelerinin inkar stratejisi uygulayamadığı ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan kişi sayısının ortalamalardan bir hayli fazla olduğu belirtildi.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler