,

Ombudsman: Görevde yükselme sözlü sınavlarını sesli ve görüntülü kayda alın

Kamu denetçiliği Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığını uyararak, görevde yükselme sözlü sınavlarının sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasını istedi.

Ombudsman: Görevde yükselme sözlü sınavlarını sesli ve görüntülü kayda alın

Orman Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki şube müdürlüğü yazılı sınavına katılan bir aday, sınavı 9. asil olarak kazandığını, Personel ve Mali Konulardan çektiği 2 adet soruyu doğru cevapladığını, bir adet Genel Kültür sorusunu yanlış cevapladığını, üç sorudan iki tanesini doğru cevaplamış olmasına rağmen yedek listede kaldığını, asil listede yer alan 20 kişinin daha önce bu göreve vekaleten bakan ve düşük yazılı puan alanlardan oluştuğunu belirterek yapılan mülakatın objektif olmadığından bahisle mülakatın iptalini talep etmiştir.

Kamu Denetçliği Kurumu yaptığı incelemede, adayca verilen cevapların tutanağa bağlandığı, sözlü sınav değerlendirme formunda her bir kurul üyesi tarafından her bir konu için verilen puanların yer aldığı ve fakat verilen puanın her bir kurul üyesince ayrı ayrı gerekçelendirilmediği ve sözlü sınavın sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmadığına dikkat çekmiştir.

- Sözlü sınavı sesli ve görüntülü kayıt altına alın

Başombusmanlık, sonuç değerlendirme kısmında "... bundan sonra yapılacak sözlü sınavlarda hesap verilebilirliğin ve şeffaflığın sağlanması açısından “puanlama kriterlerinin gerekçelendirilmesi ve sınavların ses ve görüntü ile kayıt altına alınması” yönünde tavsiye kararı verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır." demiştir. 

Kamu Denetçiliği Kurumunun kararı için tıklayınız..

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler