,
#Ek gösterge

Ek göstergenin yükü hükümeti zorluyor

3600 ek göstergenin 100 milyar TL'ye ulaşan yükü hükümeti zorluyor

Ek göstergenin yükü hükümeti zorluyor

Yüksek enflasyon tüm kesimleri etkilediği gibi kamu personelini de derinden etkiliyor.

TÜİK, bekletenlerin aksine Mayıs ayı enflasyonunu oldukça düşük olarak açıkladı. Beş kuruluşun ortalama yüzde 5 civarındaki tahminlerine rağmen Mayıs ayı için yüzde 2,98 enflasyon açıklandı. Bu düşük açıklama, Temmuz ayındaki enflasyon farkı rakamlarını da büyük ölçüde düşürecek.

İlk beş aydaki rakamlara göre, Haziran ayı hariç yüzde 26,15 oranında enflasyon farkı doğdu. Tıklayınız.

Haziran ayındaki rakamlara göre, TÜİK düşük açıklasa dahi, Temmuz ayında minimum yüzde 30 enflasyon farkı doğacak görünmektedir. Yüzde 7 enflasyon farkı da eklendiğinde maaşlara yüzde 37 oranında zam yapılacaktır.

2022 yılı bütçe gelirleri 1 trilyon 472 bin lira olup personel giderleri 493 bin lira tutmaktadır. Yani personeli giderinin gelir içindeki oranı yüzde 33'tür. Personel giderlerinde yüzde 40 zam olduğunda bu yük 690 bin liraya çıkacaktır.

Gazetememur.com olarak ulaştığımız bilgiye göre 3600 ek gösterge çalışmasının yıllık yükünün ise 100 milyar olduğu belirtilmektedir.

Bu yüksek yükten dolayı Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen detaylar Pazartesi gününe bırakılmıştır.

Hem yüzde 40'a yaklaşan Temmuz zammının hem de yükü 100 milyar TL'ye ulaşan 3600 ek gösterge çalışmasının hükümeti yorduğu, bu nedenle sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce açıkladığı 4 meslek grubu kapsayan (öğretmenler hariç) bir açıklamanın yapılacağı belirtiliyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler