,

Uzman öğretmenlik sınavı her yıl yapılacak mı?

Uzman öğretmenlik sınavının her yıl yapılacağına dair bir hüküm Kanunda yer almamaktadır.

Uzman öğretmenlik sınavı her yıl yapılacak mı?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik 15 yıl önce mevzuata girdiğinde, her yıl yapılacağı söylenmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi bir hükmü iptal edince herşey değişti ve sessizlik bu yıla kadar sürdü.

- Uzman öğretmenlik sınavı her yıl yapılacak mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde ele alınmayı bekleyen ve hala Genel Kuruldan geçmemiş olan Kanun teklifinde, uzman öğretmenlik sınavının her yıl yapılıp yapılmayacağına dair bir hüküm yer almamaktadır. Kanun teklifi için tıklayınız. ogretmenler/ogretmenlik-meslek-kanunu-teklifini-yayimliyoruz

Ancak Kanun teklifinde, Öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esasların yönetmelikle düzenleneceği belirtildiğinden, uzman öğretmenlik sınavının her yıl yapılacağına dair düzenleme yönetmelikte yer alabilir.

Tabii Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer görevden alınmazsa... MEB'de genel olarak projeler Bakanla birlikte anılıyor. Bakan görevden alınınca proje orta yerde kalıyor. Bakan Özer görevde kalırsa ve kanunda yer alan hükümler Anayasa Mahkemesince iptal edilmezse, bu sınavın rutin olarak yapılabileceği söylenebilir.

Kamu kurumları, uzun vadeli öngörü yapamadığı için, kendilerini bağlayacak düzenlemeleri pek yapmamaktadır. Örneğin tüm memurları ilgilendiren görevde yükselme sınavları için de, "her yıl yapılacağına" dair bir düzenleme yer almamaktadır.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler