,
#Maaş Zammı

Sürücü kurslarında görevli öğretmenlerin yüzü güldü

OTORLU Taşıtlar ve Sürücü Kurslarında görev alan öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yüzde yüzlük iyileştirme zammı öğretmenleri memnun etti. Bu konuda açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Bu iyileşme hem öğretmenlerimizin emeklerinin görüldüğü anlamına gelmekle birlikte süreçlerin iyileşmesine de katkı sağlayacak" dedi. 

Sürücü kurslarında görevli öğretmenlerin yüzü güldü


Motorlu taşıtlar ve sürücü kursunda görev alan öğretmenlere yönelik Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yüzde yüzlük iyileştirme zammı yapıldı. Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Eğitim ve Sınav alanına gelerek uygulamalı çalışmalara katılan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile sürücü kursu öğretmenleri yapılan iyileştirme zammından memnun olduklarını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, sınav alanında sürücü adaylarını ve öğretmenleri yerinde inceleyerek öğretmenlerden bilgi aldı. 

İyileştirme zammı hakkında açıklamalarda bulunan Levent Yazıcı, "İlgili bakanlıklarımız İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları'mızın emekleri çok değerli. Ama bizler de eğitimciyiz. Biz de şuna da çok inanıyoruz ki bu süreçlerdeki iyileşmenin temelinde de eğitim yatıyor. Onun için hem sürücü eğitimleri aşamasında hem de bu aşamadan sonra bizzat sınav uygulamalarında aslında çok ortak bir hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız da buradaki bu hassasiyeti özellikle öğretmenlerimizin sınav uygulamalarındaki özverili çalışmalarının çok yönlü olarak dikkate alıyor. İstanbul'da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var. Zannediyorum ülkemizin dörtte birindeki sınav uygulamaları İstanbul'da gerçekleşiyor. Böylesine büyük bir çalışma yürüten ekiple çok sık bir araya geliyoruz. Öğretmenlerimiz yaklaşık günde 12 tane adayımızın sınavını gerçekleştiriyorlar. Sabah çok erken saatlerde başlıyor. Önce saat 07.00 civarında toplanıyoruz. Haftanın 5 günü çalışan, emek veren meslektaşlarımız hafta sonu görev aldıklarında da bu sınav uygulaması içerisinde bulunuyorlar" dedi. 

"BU İYİLEŞTİRME EMEKLERİN GÖRÜLDÜĞÜ ANLAMINA GELİYOR" 

Yazıcı, "Sayın Bakanımız bu süreçle ilgili olarak düzenli bir çalışması yürüttü. Tabii bu çerçevede de öğretmenlerimizin emeklerinin karşısında aldıkları ücret tabii ki asli değerlendirildi. Bunun üzerinde yüzde yüze varan iyileştirmeler sağlandı. Önümüzdeki günlerde de öğretmenlerimiz bununla ilgili düzenli olarak bu görevleri ücretlerindeki iyileşmeleri çok daha iyi görüyorlar. Ama zaten ocak ayının ilk haftasından itibaren bu iyileştirmeler yansıdı. Milli Eğitim Bakanımıza, bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Alanda sürekli öğretmenlerimizle bir araya geldiğimizde bu alanda onların beklentilerini çok iyi hissediyorduk ve gerçekten bu iyileşme hem öğretmenlerimizin emeklerinin görüldüğü anlamına gelmekle birlikte bu süreçlerin iyileşmesine de yine katkı sağlayacak diye düşünüyorum" diye konuştu. 

Kaynak : DHA

İlişkili Haberler

Manşetler