,

“Öğretmenlik Meslek Kanunu tekrar düzenlenmeli”

Şubat ayında yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili tartışmalar devam ediyor…

“Öğretmenlik Meslek Kanunu tekrar düzenlenmeli”

Milli Gazeteden Mehmet Fahri Özkan'ın haberi...

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili içerik tartışmaları devam ediyor. Şubat ayında yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kadük halde yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kanunda öğretmenlerin sorunlarına ilişkin hiçbir çözüme yer verilmediğini ifade etti. Geylan, kanunun tekrar düzenlenerek sorunlara çözüm olacak hale getirilmesi için çağrıda bulundu.

KANUNDA TEK DÜZENLEME KARİYER PLANLAMASI
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmenlere ilişkin tek düzenlemenin kariyer basamaklarının sınava bağlanması olduğuna dikkat çeken Geylan, kariyer düzenlemesinin ise sınava bağlanmasının yanlış olduğunun altını çizerek, “Öğretmenlerin kariyer planlaması sınavla olmaz. Çünkü sınav sadece bilgiyi ölçer; oysaki öğretmenlik sadece bilme mesleği değil, bildiğini aktarma mesleğidir. Dolayısıyla burada esas alınması gereken tek ölçüt, deneyim, tecrübe olmalıdır. Sendikamız, 10 yılını dolduran öğretmenlerin uzman, 20 yılını dolduran öğretmenlerin de başka herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın başöğretmen olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmektedir” dedi.

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU, ADINA UYGUN ŞEKİLDE DÜZENLENMELİ”
Kanunun öğretmenlerin sorunlarına ilişkin olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Geylan, yeni yasama yılında Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Türk Eğitim-Sen olarak, yeni yasama yılında TBMM’ye, siyasi partilere ve milletvekillerimize çağrıda bulunuyor ve başta kariyer düzenlemesinin düzeltilmesi olmak üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinin adına yakışır şekilde zenginleştirilmesi amacı doğrultusunda adım atmaya davet ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerimizin muhatap olduğu mevzuat ve süreçleri muhtevasında toplamalıdır” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN İTİBARININ İNCİTİLMEMESİ OLMALIDIR”
Kanun ile ilgili eğitim paydaşlarıyla görüşülmesi gerektiğine vurgu yapan Geylan, istişare edilerek sorunlara çözüm bulunabileceğini belirterek, “Gelin eğitimin paydaşlarıyla da istişare ederek kanunun içini gelin hep birlikte dolduralım. Siyasi partilerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı, sendikalar, öğretmenler omuz omuza vererek, Cumhuriyet tarihinde ilk kez çıkarılan bu kanunun tatmin edici olmasını sağlayalım. Amacımız, öğretmenlik mesleğinin itibarının incitilmemesi, mesleğin statüsünün yasal bir zeminde yükseltilmesi, öğretmenlerin moral ve motivasyonlarının artırılması olmalıdır” diye konuştu.

İlişkili Haberler

Manşetler