,

Ek ders ücreti 60 TL'ye çıkacakmış!

Sosyal medyada bazı hesaplar yine gerçekliği olmayan paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Ek ders ücreti 60 TL'ye çıkacakmış!

2022 yılı Temmuz ayı itibariyle öğretmenlerin ek ders ücretleri gündüz öğretimi için net 28,02 TL'den 37,36 TL'ye yükselmiştir. Tıklayınız.

Hatırlanacağı üzere bazı sendika yöneticileri başta olmak üzere bir çok internet sitesi eğitime hazırlık ödeneğinin artırılacağını iddia etmişti. Gazetememur.com olarak 31 Ağustos'ta yaptığımız açıklamada, Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 6. dönem toplu sözleşme ile belirlendiğine dikkat çekmiş ve kanun çıkmadan idari bir kararla bu ödeneğin artırılmasının mümkün olmadığına değinmiştik. Dediğimiz gibi olmuş ve hazırlık ödeneği toplu sözleşmede yer alan tutar üzerinden ödenmişti.

Ek ders ücretleri 60 TL olur mu?

Şimdi de bazı öğretmenler ve sendikacılar ek ders ücretinin 60 TL'ye çıkacağını iddia etmeye başladılar. Sosyal medyada yer alan bu tür manipülatif haberlere itibar etmemek gerekmektedir.

Ek ders ücretleri maaş katsayısına bağlı olarak artmakta olup, maaş katsayıları 1 Ocak 2023'te toplamda yüzde 15 artarsa, ek ders ücretleri en fazla 37,36 TL'den 42 TL'ye çıkacaktır.

60 TL olabilmesi için maaş katsayılarının yüzde 60 artması gerekmektedir. Oysaki, yılın geri kalan son 3 ayındaki enflasyonun yüzde 50'ler civarında çıkabilmesi ise mümkün değildir.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler