,

Bakan Özer, MEB İl Müdürünü görevden aldı

MEB İl Müdürünü görevden alarak öğretmenin itibarına söz ettirmedi

Bakan Özer, MEB İl Müdürünü görevden aldı

Dün Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü bir programda yaptığı konuşmasında velilerin de müfettişler gibi öğretmenleri denetleyebileceğini, zaten müdürlerin denetleme yetkisi olduğunu ve kendilerine gelen şikayetler doğrultusunda öğretmenlere işten atmaya varacak kadar cezalar verilebileceğini belirten cümleler kurmuştu.

Konunun ardından sosyal medyada tartışmalara sebep olan konuşma videosu, öğretmenler tarafından geniş tepkiyle karşılandı.

Gün boyu tartışılan bu sözler, öğretmenin itibarı açısından bir Milli Eğitim Müdürünün kullanmaması gereken sözler idi.

Konu tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığından hızlı bir adım geldi. Görevden alınan Milli Eğitim Müdürü'nün yerine başkası geldi. Konunun ardından pek çok fenomen sosyal medya hesabı ve öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e öğretmenin itibarını koruduğu için teşekkürlerini ileterek kararı hızlı ve yerinde buldu.

Öğretmenler, eğitimle alakalı pek çok sorunla boğuşurken, itibarını sarsacak cümleler kullanmak tabi ki Milli Eğitim camiasına yakışmazdı. Öğretmen her bir öğrenciyi kendi yavrusu gibi görürken, nasıl daha iyi bir eğitim verebilirim düşüncesiyle kendini her daim geliştirmeye çalışırken, bunca yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle örnek davranışlar sergileyerek ilime katkı sunarken bu tarz söylemler tabi ki de yakışı kalmazdı.

Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlığına söz konusu haberimize ve öğretmenlerimizin itibarlarına olan reaksiyonlarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler