,

614 bin öğretmen, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe başvurdu

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar programı kapsamında gerçekleştirilen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda kentte görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

614 bin öğretmen, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe başvurdu

Okul yöneticileri ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi

Okul yöneticileri ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için iki yaklaşımın olduğunu belirten Özer, bunlardan ilkinin okul temelli olarak öğretmenlerin kendi taleplerine göre imkânlar sunmak, ikincisinin de iyi örneklerin görünür olması için hareketlilik programının başlatılması olduğunu ifade etti. 2020 yılında öğretmen başına düşen eğitim saatinin 44 olduğunu bu sayının 2021'de 92'ye yükseltildiğini aktaran Özer,  "2022 yılında 120 saati biz hedef olarak koymuştuk. Daha onuncu aya yeni girdik, 2022 yılındaki öğretmen başına düşen eğitim saati 192'ye çıktı. Son 30-40 yılın en yüksek rakamına ulaştı. 2021 yılında öğretmenlerin mesleki gelişimi için kullanılan miktar 8,9 milyon lira. 2022 yılındaki bütçe 292 milyon lira. Bunun sadece 210 milyonluk bölümünü okullara gönderdik. Okullar siz değerli okul yöneticilerimizin öğretmenlerimizin ihtiyaç duyduğu eğitimleri alabilmelerini sağlayabilmek için." ifadelerini kullandı. 

Tüm okul yöneticileri ile İstanbul'da bir araya gelmek üzere başlatılan Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semirleri'nin de devam ettiğini aktaran Özer, öğretmenler için de geçen hafta "İstanbul Buluşmaları"nın başlatıldığını söyledi. Özer, "Öğretmen buluşmalarını sadece İstanbul'da yapmayacağız. Çanakkale, Bursa, Konya, Gaziantep Afyon da olabilir." dedi. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yapmak istediklerinin öğretmenleri hayat boyu öğreniciler olarak desteklemek olduğun kaydeden Özer, kanunun bu haliyle bir başlangıç olduğunu söyledi. Kanuna ilişkin 3 aydır manipülasyonlar söz konusu olduğunu da söyleyen Özer, sınava ilişkin örnek sorular yayımlandıktan sonra manipülatörlerin etkisinin azalmaya başladığını ifade etti. 

Özer sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şartlarını sağlayan öğretmenlerin yüzde 95'i, 614 bin öğretmenimiz uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe başvurdular. Başvuran öğretmenlerin yüzde 99'u eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin yüzde 96'sı sınava başvurdu. Ben hepinize tüm manipülasyon,  tüm trollere rağmen tüm siyasi malzeme olarak istismar edenlere rağmen öğretmenlik meslek kanununun kariyer sistemine göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum. İnşallah 19 Kasım'da sınav yapıldığı zaman büyük bir kısmınız, dileğimiz hepinizin uzman öğretmen, başöğretmen olması ve özlük haklarınızda ciddi bir iyileşme yaşanması. Biz birbirimizi dinledikçe, birbirimize destek oldukça çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok.

Eğitim politikalarının gerçekleşmesindeki katkılarınızdan dolayı öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür eden Özer, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilere hayırlı olmasını diledi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler