,
#Toplu sözleşme

Toplu sözleşmedeki ilk uygulama sorunu çıktı

7. Dönem Toplu Sözleşme “Koruma ve Güvenlik Görevlilerine Ek Ödeme” verilmesinde, söz konusu kazanımın sözleşmeli personeli kapsayıp kapsamadığı konusunda ihtilaf çıktı. Yetkili konfederasyon konuyu Cumhurbaşkanlığına taşıdı

Toplu sözleşmedeki ilk uygulama sorunu çıktı

7. Dönem Hakem Kurulu Kararı’nın 29 uncu maddesiyle koruma ve güvenlik görevlisi kadro ve pozisyonlarında bulunan personelin ek ödeme oranlarına 10 puan, silahlı olarak görev yapanlara ilave 5 puan ilave edilmesi kararlaştırılmıştı.

İlgili hüküm şu şekildedir:

‘'Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı”
Madde 29- “(1) Koruma ve güvenlik görevlisi kadro ve pozisyonlarında bulunan personelin, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 10 puan ilave edilir. Bunlardan silahlı olarak görev yapanların ek ödeme oranlarına ayrıca 5 puan ilave edilir. ”

Koruma ve güvenlik görevlilerine ilave ek ödeme yapılmasına dair hüküm, 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme ile kazanım olarak elde edilmiş ve güncellenerek kazanım devam ettirilmiştir.

Madde içeriğinde yer alan “kadro ve pozisyon” ifadeleri ile koruma ve güvenlik görevlisi sözleşmeli personelin de bu hükümden yararlandırılması sağlanmıştır.

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı söz konusu kazanımı sözleşmeli personele uygulamamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı 05.02.2024 tarihli ve 4719958 sayılı yazısıyla, toplu sözleşme kazanımının sözleşmeli personeli kapsamadığını belirtmiştir.

Memur Sen uygulama farklılığı sorununun aşılması için Cumhurbaşkanlığına başvurdu

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler