,
#Emekli

Seyyanen zam emekli maaşlarına dahil edilsin

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut DEMİRCİ 2024/Temmuz memur maaş artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "emekliler için neler yapabiliriz" sorusuna cevap ararken yapılacak ilk işin seyyanen zammın maaşa yansıtılması olduğunu belirttti.

Seyyanen zam emekli maaşlarına dahil edilsin

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere 2023 Temmuz döneminde 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olmak üzere maaşlara 8077-TL  seyyanen zam yapılmıştı.

2024 Ocak zammı döneminde seyyanen zam düzenlemesi kamu görevlilerinin özlük haklarına ilişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye “Ek Madde 40” eklenerek, "(kanunda sayılan) kamu görevlilerine her ay (15.965) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (damga vergisine tâbî) ilave ödeme yapılır." şeklinde düzenlemeyle memurların emekli oluncaya kadar her 6 ayda bir artırılan seyyanen zammı almaya devam edeceği netleşti.

Bu hüküm doğrultusunda 2024 Ocak ayından itibaren seyyanen zam tutarı net 12.055 TL olarak ödenmeye devam edildi.

Ancak, bu ilave ödeme emekli aylıklarına yansımadı. Bu nedenle maalesef memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli olduklarında aldıkları aylık arasında uçurum arttı.

Emeklilik hakkını elde etmiş olan memur da ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik zorlu süreçte, maaşlarda yaşanan yarı yarıya düşüş nedeniyle emekli ol(a)mayarak, zorunlu olarak çalışmaya devam etmektedir.

Bugün Hükümet yetkilileri "emekliler için neler yapabiliriz" sorusuna cevap arıyorken,

BAĞIMSIZ BÜRO SEN olarak diyoruz ki,

Öncelikle verdiğiniz SEYYANEN ZAMMI MAAŞLARA DAHİL EDİN !

Böylelikle hem memur rahatlar hem de kamu emeklisi..."

#BağımsızBüroSen

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler