,

Şef kadrosuna atanan imamlar 3600 ek gösterge alamayacak mı?

Sözcü Gazetesinde yer alan, şef kadrosuna atanan imamların 3600 ek gösterge alamayacaklarına dair haber doğru değildir.

Şef kadrosuna atanan imamlar 3600 ek gösterge alamayacak mı?

Sözcü Gazetesinde Erdoğan Süzer imzasıyla yayımlanan haberde, şef kadrosuna atanan imamların 3600 ek gösterge alamayacakları belirtilmiştir. Haberin tam metnine aşağıda yer verilmiştir.

Gazetememur.com olarak şunu söyleyebiliriz: Bu haber 657 sayılı Kanun bağlamında doğru değildir. Devlet Memurları Kanununun 43/B maddesinde, "Kurumların 1,2,3 ve 4 üncü dereceli kadrolarına atananlara uygulanacak ek göstergeler, ilgililerin daha önce bulunmuş oldukları kariyerleri ile ilgili sınıf veya ekli I sayılı Cetvelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (g) bölümünde belirtilen görevlerde kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek göstergelerden düşük olamaz." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm sayesinde örneğin bir mühendis, imam 1, 2, 3 veya 4. dereceli Şef kadrosuna atandığında mühendis veya imam gibi eski ek göstergelerinden yararlanmaya devam edecektir. Şef kadrosu da genel olarak 1 ila 3. derece arasında bulunmaktadır.

Bir başka deyişle görevde yükselme ile 1 ila 4. derece arasındaki Şef kadrosuna atanmış olanlar, 1 Ocak 2023'ten itibaren uygulanacak olan 3600 ek göstergeden yararlanacaktır.

SÖZCÜ GAZETESİNDE YER ALAN HABER ŞU ŞEKİLDE:

3.600 geldi şef imamların keyfi kaçtı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam kadrosunda çalışırken daha fazla maaş elde etmek için şefliğe yükselen imamları, 3.600 ek gösterge vurdu. 3.600 ek göstergenin yasalaşmasıyla birlikte imam kadrosunda olanlar ile genel idare hizmeti sınıfına geçenler arasında imamlar lehine 12 katı aşan oranlarda ek zam farkı oluştu.

Diyanet'te imam olduğu halde bilgisayar işletmeni, veri hazırlama memuru ya da şoför olarak çalışan imamlar da 3.600'le gelen zamları alamadı. 3.600 ek göstergenin dışında kalan bu imamlar, camilere geri dönmenin yolunu arıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda mesleği imam, imam hatip, müezzin ya da kayyım olmayanlar hiçbir birimde memur olarak çalıştırılmıyor. Diyanet'te şoför olmak için bile imam olmak gerekiyor. Gelenek biçiminde uygulanan bu kural nedeniyle önce imamlık sınavını geçmek gerekiyor. Bu aşama sonrası camilerde imam, müezzin, bilgisayar işletmeni, şoför ya da muhasebeci olarak çalışabiliyor.

EK ZAM ALAMADILAR

3.600 ek göstergenin ‘din hizmetleri sınıfı' ifadesiyle yasalaşması imam olduğu halde Diyanet'in genel idari hizmetlerinde çalışan ya da din hizmetlerinden yöneticilik yapmak için idari hizmetlere geçip şefliğe yükselenler, köy camileri yerine merkezde şoförlüğü tercih eden imamlar ek zamlardan yararlanamadı. Yöneticiliğin cazibesiyle 3.600'ün cazip zammı arasında kalan imamların vereceği karar merak ediliyor.

12.3 kat zam farkı var
– 3.600'ün yasalaşmasıyla birlikte Diyanet'te çalışan yaklaşık 130 bin personelden din hizmetleri sınıfına mensup imamların ek gösterge zammı 2 bin 397 liraya çıkacak. Buna karşılık idari hizmetlerdeki şef, bilgisayar işletmeni, şoför gibi imamlar 195 lira alacak. Ayrıca emekli ikramiyelerinde de 50 bin liraya varan farklar oluşacak.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler