,
#Maaş Zammı

KESK, Temmuz zammının iptali için dava açıyor

Kısa adı KESK olan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı genelgesinin iptali için dava açıyor

KESK, Temmuz zammının iptali için dava açıyor

Türkiye'nin en çok üeye sahip 3. konfederasyonu olan KESK, Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı memur maaşlarına dair katsayı Genelgesine, maaşların eksik hesaplandığı iddiasıyla dava açıyor.

KESK'ten yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 Temmuz memur maaşlarına dair katsayı genelgesine, maaşlarımızın eksik hesaplamasına sebep olması nedeniyle genelge hakkında yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açıyoruz. Davanın takipçisi olacağız!" denildi.

Haizne ve Maliye Bakanlığının 4 Temmuz 2022 tarihli Genelgesinde tüm kamu personelinin maaşlarına yüzde 41,69 oranında zam yapılması kararı alınmıştı.

Bu karar sonrasında, 2022 yılı Ocak ayında yapılan ek yüzde 2,5'luk zammın, enflasyon farkı hesabında dikkate alınıp alınıp alınmayacağı yönünde tartışma yaşanmıştı.

KESK'ten yapılan açıklamada, maaşların eksik hesaplandığı iddiasının dayanağının ne olduğu yönünde bir açıklama yapılmadı

-------------------

 

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler