,
#Harcırah

Gazetememur'un harcırah değerlendirmesi doğrulandı: Hareket tarihi esas alınır

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gazetememur.com'da yer alan "Harcırahlar fiilen görev yerine hareket tarihindeki katsayılar üzerinden ödenmeli" değerlendirmesini doğruladı

Gazetememur'un harcırah değerlendirmesi doğrulandı: Hareket tarihi esas alınır

7 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ek bütçe kanunuyla harcırahlara yüzde 60'a yakın zam yapılmıştı.

Ancak 7 Haziran öncesinde çok sayıda polis, askeri personel, haim ve savcının tayini çıkmıştı. 7 Haziran öncesinde ilişiği kesilmesine rağmen, yeni görev yerine 7 Haziran sonrasında hareket edenlerin artırımlı harcırahı alıp alamayacağı konusunda boşluk bulunmaktaydı.

Gazetememur.com'da 7 Haziran tarihinde yapılan değerlendirmede "Harcırahta da asıl olan, taşınma işleminin ne zaman yapıldığıdır. Personel ilişik kesme yapmış olsa dahi henüz nakil yapmamışsa ve nakil işlemi 7 Temmuz 2022 tarihi sonrasına aitse, artırımlı harcırah tutarlarını alabileceklerini düşünmekteyiz." denilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da aynı değerlendirmeyi yapmıştır. Bakanlıktan İstanbul Valiliğine yazılan yazıda ilişik kesmiş olmasına rağmen yeni görev yerine 7/7/2022 tarihinden sonra hareket edenlere artırımlı harcırah ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.

İŞTE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞININ YAZISI

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler