,
#Maaş Zammı #Enflasyon farkı

Fuat Oktay, 1 Ocak'taki memur zammını da açıklamış oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 1 Ocak'ta verilmeye başlanacak olan uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik tazminat tutarlarını açıklarken, 1 Ocak'taki memur zammını da açıklamış oldu. İşte gazetememur.com'un özel haberi.

Fuat Oktay, 1 Ocak'taki memur zammını da açıklamış oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bugün TBMM Genel Kurulunda 2023 merkezi yönetim bütçesine dair açıklamalarda bulundu. 

Fuat Oktay bir soru üzerine, 1 Ocak 2023'ten itibaren verilmeye başlanacak olan uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik tazminat tutarlarına yönelik olarak da bilgiler verdi.

Kaç öğretmen, uzman veya baş öğretmen oldu?

Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin öğretmenin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf olanlarla birlikte toplam sayı 516 bin oldu.  Başöğretmenlik sınavında ise başvuran 68 bin öğretmenin 66 bini sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmen ise doktorayı tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuştu, bunlarla birlikte başöğretmen olma hakkını kazanan öğretmen sayısı 66 bin oldu.

Fuat Oktay 1 Ocak'taki uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik tazminat tutarlarını açıkladı

Fuat Oktay, TBMM'deki açıklamasında şunları söyledi;

"Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır."

GM hesabına göre, 1 Ocak 2023'te uzman öğretmenlik tazminat tutarı ne kadar olacak?

Gazetememur.com tarafından geçen ay yapılan hesaplamada, refay payı da dikkate alınarak memur maaşlarına en fazla yüzde 25 zam yapılabileceği belirtilmiştir. Yüzde 25 zam hesaplamasına göre uzman öğretmenlik tazminat tutarı 2 bin 376, baş öğretmenlik tazminat tutarı ise 4 bin 753 lira olmaktadır. İlgili haber için tıklayınız.

Fuat Oktay'ın verdiği rakamlara göre memur zammı ne kadar olacaktır?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, uzman öğretmenlik tazminat tutarlarını açıklarken yüzde 18,4 zam oranını esas almıştır. 1 Ocak 2023'te yüzde 18,4 oranında zam yapılması halinde Fuat Oktay'ın açıkladığı gibi uzman öğretmenler için 2.250 lira, başöğretmen için ise 4.500 lira tutarlarına ulaşılmaktadır.

Gazetememur, bugün toplam memur zammını kaç olarak açıklamıştı?

Gazetememur.com simulasyonuna göre, Aralık'ta yüzde 3 enflasyon çıkması halinde, memurlara 1 Ocak 2023'te yapılacak toplam zam oranı yüzde 18,55 olmaktadır. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla birlikte toplam zam oranının yüzde 18,55 olması halinde, oranın yüzde 20'ye yükseltilmesi söz konusu olabilecektir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler