,
#Memur

'Fiilen görev yapılan süre' ifadesinden ne anlaşılır?

Deprem bölgesinde görev yapan kamu personeline verilecek olan tazminatın ödemesinde hangi süreler dikkate alınır? Fiilen görev yapılan sürelerden ne anlaşılır?

'Fiilen görev yapılan süre' ifadesinden ne anlaşılır?

12 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, deprem bölgesinde çalışan personele fazla çalışma ve tazminat verilmesi karara bağlanmıştır.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, verilecek olan tazminat, fiilen görev yapılan süreyle orantılı olarak ay sonunda ödenecek.

Peki "fiilen görev yapılan süre" ne demektir? Bu konuda, 12 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnamede bir detaya yer verilmemiştir. Bu durumda Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmasına Dair yönetmeliğe bakılmalıdır.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik'in 23. maddesine göre, aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, yetiştirilmek amacıyla yurt dışında geçirilen süreler ve Hastalık izinlerini düzenleyen 105. madde gereğince verilen izinlerin 6 ayı aşan kısmı bölge hizmetinde dikkate alınmamaktadır.

Ancak yıllık ve mazeret izinleri bölge hizmetinden sayılmaktadır.

Fiilen görev yapılan süreden anlaşılır?

Dolaysıyla benzer bir yorumda bulunarak, yıllık izin ve mazeret izin sürelerinin fiilen çalışan süreler olarak değerlendirilmesinde bir yanlışlık bulunmamaktadır. Hakeza, hastalık izinlerinden 6 ayı aşmayan süreler de fiilen çalışan süreler olarak dikkate alınabilir.
 

12 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler