,

Eş ve çocuklarından ayrı kalan memurlar bugün yine meydanlardaydı

ağlıkçıların sesi olmaya hızla devam eden Sağlıkçı Birliği Sendikası bugün saat 12.00’de 3+1 Platformu ve Eğitim Gücü-Sen öncülüğünde düzenlenen Ankara Ulus Meydanındaki eylemde basın açıklaması ve yüzük atma etkinliğine destek sağladı. Etkinliğe aileleriyle beraber katılım sağlayan öğretmenler kadro mağduriyetlerini "YÜZÜK DEĞERSİZLEŞTİ!" sloganıyla dile getirdi.

Eş ve çocuklarından ayrı kalan memurlar bugün yine meydanlardaydı

7433 SAYILI KANUN İLE KADROYA GEÇEN MEMURLARIN AİLE BİRLİĞİ SAĞLANMASI VE TAYİN MEVZUATININ REVİZE EDİLMESİ İÇİN YÜZÜK ATMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ!

SAĞLIKÇI BİRLİĞİ SENDİKASI VE EĞİTİM GÜCÜ SENDİKASI 7433 SAYILI KANUN İÇİN SAHAYA İNDİ!

Sağlıkçıların sesi olmaya hızla devam eden Sağlıkçı Birliği Sendikası bugün saat 12.00’de 3+1 Platformu ve Eğitim Gücü-Sen öncülüğünde düzenlenen Ankara Ulus Meydanındaki eylemde basın açıklaması ve yüzük atma etkinliğine destek sağladı. Etkinliğe aileleriyle beraber katılım sağlayan öğretmenler kadro mağduriyetlerini "YÜZÜK DEĞERSİZLEŞTİ!" sloganıyla dile getirdi.
 
26 Ocak 2023 tarih 7433 Sayılı kanunla kadroya geçen sözleşmeli memurlara, mazeret tayininde süre şartı konulması beklentileri karşılamamıştır.

Sözleşmeli memurlar için kadro demek, aile birliğini sağlayabilmek demekti. Kadro, ailelerine kavuşabilecekleri için müjde idi.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ocak’ta sözleşmeli memura kadro müjdesi verilmiştir. Kadroya geçen memurların özlük haklarının iyileşeceğini, mazeret tayin haklarının da olacağını ifade etmişti.

Ancak kadro verilen memurlara tayin hakkında süre şartı getirilmiştir. Yani kadro verilmiş, hakları kısıtlayarak verilmiştir. Kadroya geçirilen sözleşmeli memurlarda bu süre şartı devam ettirilmiştir.

Bu durum kadrolu memurlar arasında eş durumu mazeret tayini isteyen ve isteyemeyen olarak ayrımcılığa sebep olmuş, kadro verilen sözleşmeli memura haksızlık yapılmıştır. Mazeret tayinin de sözleşmeli memura süre şartı konulduysa kadroya geçmenin ne önemi kaldı?

Anayasa'nın 41. maddesinin 1. ve 2. fıkrası “Aile Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet ailenin huzur ve refahı ile ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” ifadesi yer almaktadır. Aile birliği memurların Anayasal hakkıdır.

Memurlarımız 657 Devlet Memurları Kanununa tabi tutulduysa hakları da verilmelidir.

Bizzat Cumhurbaşkanımızın ifadesi olmasına rağmen henüz memurlar için bir adım atılmamıştır. Kadroya geçen memurlar yine ailelerinden uzakta görev yapmaktadır.

3+1 Tayin Mevzuatı Değiştirilsin!

3+1 sistemin kaldırılmasını yerine 1+1 sistemin getirilmesini böylelikle çalışan psikolojisinin korunmasının, istifaların önüne geçilmesinin ve aile birliğinin korunmasının sağlanabileceğini vurgulandı.

Yeni oluşum olan Sağlıkçı Birliği Sendikası kurulduğu ilk günden bu güne kadar büyük ilgi görmüştü. Bugün Eğitim Gücü Sen ile birlikte eylemde de yerini alarak bir kez daha gözler önünde sergiledikleri çalışma prensiplerini kamuoyu önünde göstermiş oldu.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler