,
#Maaş Promosyonu

Emniyet'in maaş promosyonu açıklamasında kritik 3 detay

Emniyet Genel Müdürlüğünün maaş promosyonlarına ilişkin açıklamasında bir çok detay ilk kez ortaya çıktı.

Emniyet'in maaş promosyonu açıklamasında kritik 3 detay

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2022 yılı Mart ayında yaptığı maaş promosyonu anlaşması gündemdeki yerini koruyor.

Polisler, aylık 300 TL'lik promosyon almaına gelen anlaşmanın, resmi enflasyonun yüzde 80'lere vardığı günümüzde yetersiz olduğunu belirterek anlaşmanın yenilenmesini talep ediyorlar.

Gazetememur.com olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün maaş promosyonu anlaşmasını inceledik. Bazı tespitlerimiz şu şekildedir:

1- Emniyet Genel Müdürlüğü, ihalenin teknik şartnamesine "bankanın her il merkezinde asgari bir şubesi bulunacaktır" şartı koyduğu için sadece 4 banka teklif verebilir duruma gelmiştir. 

Ziraat Bankası katılım sağlamamış, Halkbank teşekkür mektubu göndermiş, İş Bankası 129 TL teklif sunmuş, Vakıfbank ise 225 TL’lik teklifini daha sonra 300 TL’ye çıkararak en yüksek teklifi vermiştir.

Anlaşmanın illere bırakılması halinde teklif veren firma sayısının artması ve rekabetin artması sağlabilirdi. Genel merkezden yapılan ihale nedeniyle, şartları sağlayan firma en düşük düzeye gerilemiştir.

2- Beş yıllık bir dönem için yapılan aylık 300 TL'lik promosyon anlaşması oldukça uzun dönemlidir. Tüm kurumlar 3 yılı tercih ederken emniyet neden 5 yılda diretmiştir, anlaşılması zordur. 5 yıllık bir dönemi öngöremeyen bir çok banka teklif verememiştir.

3- Maaş promosyonu açıklamasında, alınan promosyon ödemelerinin tümünün personele dağıtıldığı, taşıt vb. alımı gibi bir farklı bir alanda kullanımın söz konusu olmadığı belirtilmiştir.

---------------

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler