,
#Maaş Promosyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların merakla beklediği iki konuya değinmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu personelinin merakla beklediği iki konuya değinmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların merakla beklediği iki konuya değinmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu personeli için sadece "Memur maaşlarını yükselteceğiz" açıklamasını yaptı. Ancak bu açıklamadan kasdın, enflasyon farkı ve toplu sözleşmeyle verilen zamlar olduğunu düşünüyoruz. Gazetememur.com'un ilgili haberi için tıklayınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona yönelik açıklamaları sonrasında memur maaşlarına yönelik olarak "Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz"" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda ise başta öğretmenler olmak üzere tüm kamu personelinin merakla beklediği iki konuya hiç değinmedi. İşte o iki konu:

- Kabine toplantısı ve hazırlık ödeneği

5 Eylül'de yapılan kabine toplantısında hazırlık ödeneğinin ele alınacağı bekleniyordu. Eğitim Bir Sen'in yaptığı bazı açıklamaların, kamuoyunda beklenti oluşturmuştu. Ancak bu beklentiler boşa çıktı. Gazetememur.com'da, 31 Ağustos'ta yer alan haberde, eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılmasının mümkün olmadığına yer verilmişti. Tıklayınız.

- Kabine toplantısı ve maaş promosyonları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında değinmesi beklenen ikinci konu düşük miktarlı maaş promosyonlardı. Gazetememur.com'da yer alan haberde, düşük miktarlı maaş promosyonu sözleşmelerinin tek maddelik bir geçici kanun maddesi düzenlemesiyle kaldırılmasının kamu kurumu yöneticilerinin elini güçlendireceğine yer verilmişti. Gerçekten de, kamu kurumu yöneticileri düşük miktarlı maaş promosyon sözleşmelerini "başıma bir iş gelir" korkusuyla fesih etmeye yanaşmamaktadır. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in bu konuda insiyatif alıp kabineyi bilgilendirmesi durumunda, daha hızlı karar alınabilirdi. Ancak bu konuda da bir hazırlık yapılmadığı ve kabinede bu konunun görüşülmediği yapılan açıklamayla anlaşıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler