,

Bakan Özer, sınavda başarısız adayı ödüllendirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 2021 yılı unvan değişikliği sınavında 39 puan alarak başarısız olan personeli, sınavsız bir şekilde Programcı olarak atadığı ortaya çıktı

Bakan Özer, sınavda başarısız adayı ödüllendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlık merkez teşkilatında çalışan bir bilgisayar işletmeni 2021 yılında yapılan unvan değişikliği sınavında 39 puan alarak başarısız olmuş ve tercih ettiği Programcı kadrosuna atanamamıştır.

Ancak, bu kişi bir süre sonra bu personel, Bakanlık Makamının onayıyla yani bakan Mahmut Özer'in imzasıyla, 657 sayılı Kanunun 71 ve 76. maddeleri uyarınca sınavsız bir şekilde Programcı kadrosuna atanmıştır.

Gazetememur.com'a iletilen bilgilere göre, sınavsız yapılan atama sonrasında konu bir şikayet olarak Kamu Görevlileri Etik Kuruluna intikal ettirilmiştir.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun, MEB'den aldığı bilgilere göre, sınavda başarısız olmuş bilgisayar işletmenin, sınavsız olarak Programcı kadrosuna atandığı doğrulanmıştır.

Ancak Başkanlığını Zerrin Özer'in yaptığı 11 üyeli heyet, atamanın Bakan tarafından yapılmış olması nedeniyle, oybirliğiyle yapılan işlemde bir etik ihlali olmadığına karar vermiştir. 5176 sayılı Etik Kanununun 1. maddesinin 3. fıkrasında "Bakanlar hakkında bu kanun hükümleri uygulanamaz" hükmü yer almaktadır.

Kamu Görevlileri Etik Kurulunun bu kararı, bu türden etik ihlali kapsamına girecek uygulamalarda, işlemlerin Bakan eliyle yapılmasına imkan sağlayacaktır.

İşte Bakan Mahmut Özer'in insiyatif alarak yaptığı atama

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler