,
#Sözleşmeli personel

4/B'linin tayin talebi 'Eşiniz yanınıza gelebilir' gerekçesiyle reddedildi

Sözleşmeli personelin Yozgat'tan Sivas'a naklen atama talebi, geçici işçi statüsünde çalışan eşinin gelebilme ihtimali nedeniyle reddedildi. Kamu Denetçiliği Kurumu da red kararında hak ihlali olmadığına karar verdi.

4/B'linin tayin talebi 'Eşiniz yanınıza gelebilir' gerekçesiyle reddedildi

Tarım ve Orman Bakanlığında 2021 yılında yaşanan olayda,  Tarım ve Orman Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğü Akdağmadeni İlçe Müdürlüğü uhdesinde sözleşmeli sağlık teknikeri personeli olarak kamu görevini sürdüren personel, Sivas iline naklen tayin talebinde bulunmuştur.

Personel nakil talebinde, eşinin gelebileceği ilçelerin kendisine çok uzak olduğunu, İlahiyat Fakültesine kayıt olduğu için eğitim hakkının elinden alınmış olduğunu belirtmiştir. 

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı incelemede, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 3 üncü maddesinde eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebinin kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmaması veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebileceğinin açıkça düzenlendiğini belirtmiştir.

Ombudsman bu hüküm sonrasında, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü Sivas Orman Fidanlık Müdürlüğü emrinde geçici işçi olarak istihdam edilen başvuranın eşinin kurum içi görev yeri değişikliğinin mümkün olması gerekçesiyle, talebe red cevabı verilmesinde hukuka aykırılık bulunmadığına karar vermiştir.

Gazetememur.com olarak kararı yayımlıyoruz. Kararı görmek için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler