BIST 100 10.020,78 %0,20 Dolar 35,43 %0,27 Euro 36,56 %0,24 Altın Gram 3.052,95 %0,68 Brent Petrol 78,51 %2,05 Bitcoin 94.797,91 %2,92
,
#KPSS

TİGEM 69 Sözleşmeli Personel Alacak

Yazılı sınav TİGEM tarafından İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise TİGEM tarafından yapılacaktır.

TİGEM 69 Sözleşmeli Personel Alacak

 Kurumun konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TİGEM'in taşra teşkilatında 69 sözleşmeli ziraat mühendisi istihdam edilecek.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Başvurular, 19 Ocak'a kadar e-Devlet ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı üzerinden alınacak.

Giriş sınavının yazılı bölümü, 23 Şubat Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü sınav tarihi, yeri ve saati, TİGEM'in internet sayfasında (www.tigem.gov.tr) ayrıca ilan edilecek.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL (ZİRAAT MÜHENDİSİ) ALIM İLANI

Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatlarında bulunan İşletme Müdürlüklerinin personel ihtiyacının karşılanması amacıyla 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel istihdamı yapılacaktır. 26.09.2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında İstihdam Edilecek Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Tekniker ve Teknisyen pozisyonlarına ait Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri uyarınca Ziraat Mühendisi alınacaktır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav TİGEM tarafından İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise TİGEM tarafından yapılacaktır.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında İstihdam Edilecek Ziraat Mühendisi

Ünvan/Alan(Bölüm)

Dağılım

Ziraat Mühendisi- Tarla Bitkileri

19

Ziraat Mühendisi- Tarımsal Mekanizasyon, Tarım Makineleri

19

Ziraat Mühendisi- Tarımsal Yapılar ve Sulama

9

Ziraat Mühendisi- Zootekni

20

Ziraat Mühendisi- Bahçe Bitkileri

2

Toplam

69

 

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamaları,

18 yaşını tamamlamış olmaları,

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamaları,

Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları,

Fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının TİGEM’in ihtiyacına göre giriş sınavı duyurusunda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Son başvuru tarihi itibarıyla mezun olunan programa göre geçerlilik süresi dolmamış KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) almış olmak. (2024 KPSS (B) grubu sınavı)

Daha önceden kurumumuzda çalışırken kurumumuzca iş akdi fesih edilenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

Atanmaya hak kazanan adaylardan arşiv araştırması olumlu gelenler göreve başlatılacaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Giriş sınavı başvuruları 10 Ocak 2025 – 19 Ocak 2025 tarihleri arasında e-Devlet- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden çevrimiçi yapılacak olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru sırasında e-Devlet üzerinden kimlik bilgileri, mezuniyet bilgisi, KPSS puanı, fotoğraf ve iletişim/ikamet bilgileri, Açık Rıza Beyanı (İlan metninde yer alan linkten indirebilirsiniz) alınacak olup, e-Devlet üzerinden erişilemeyen bilgiler beyan edilerek yüklenecektir.

Adaylar, sadece bir pozisyon için başvuruda bulunabilecektir.

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranında “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan aday sorumludur.

BAŞVURULARIN İNCELENMESİ VE ADAYLARIN YAZILI SINAVA KABULÜ

Başvuruların incelenmesi neticesinde gerekli şartlara haiz adayların KPSSP3 puan üstünlüğü esas alınarak alanlar itibarıyla ayrı ayrı olmak üzere sıralanması sonucunda her alan için ilan edilen kontenjan sayısının 10 (on) katı kadar aday giriş (yazılı) sınava katılmaya hak kazanacaktır. Son sıradaki aday ile aynı KPSSP3 puanına sahip olan adaylar da giriş (yazılı) sınavına alınacaktır.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar TİGEM’in (https://tigem.gov.tr) internet adresinde ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden ilan edilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar 27/01/2025 ile 02/02/2025 tarihleri arasında sınav hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla 500,00 TL (Beşyüz Türk Lirası) sınav ücretini (Alıcının adı soyadı/Unvanı: İstanbul Topkapı Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık İktisadi İşletmesi IBAN: TR17 0006 7010 0000 0034 7769 11) hesap numarasına açıklamalar kısmına adayın adı soyadı, TC kimlik numarası ve sınav adı (TİGEM) belirtilerek yatıracaklardır.

Sınava girmeye hak kazanan ancak sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava giremeyeceklerdir.

Sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

Adayların başvuruda belirttikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Eksik, yanlış ve/veya hatalı bilgiler yüzünden doğacak sonuçlardan adayın kendisi sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.

YAZILI SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş Sınavının yazılı bölümü 23 Şubat 2025 (Pazar günü) tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, sabah saat 10.00’da başlayacaktır. Sınavın süresi 120 dakikadır.

Sınava başvuran adaylar için İstanbul Topkapı Üniversitesi tarafından hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi hazırlanacaktır. Adaylar bu belgelerini 14 - 23 Şubat 2025 tarihleri arasında İstanbul Topkapı Üniversitesi https://semonline.topkapi.edu.tr/login internet adresinden edinecektir.

Adayların sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, sınava giriş belgesi ile geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, ehliyet veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

YAZILI SINAVIN KONULARI

Giriş sınavının yazılı bölümünün sınav sorularının tamamı lisans eğitimine ait mesleki alan bilgisinden oluşmaktadır.

Giriş sınavının yazılı bölümü 20 soru ortak alan, 60 soru alan olmak üzere toplam 80 soru test usulünde gerçekleştirilecek olup sınav konuları şunlardır:

 

Ortak Alan Konu Başlıkları (Tüm Pozisyonlar İçin)

Ziraat Mühendisi (Tarla Bitkileri, Tarımsal Mekanizasyon- Tarım Makineleri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bahçe Bitkileri, Zootekni)

Yazılı Sınav Soru Adeti

Genel Bitkisel Üretim Faaliyetleri

Genel Hayvansal Üretim Faaliyetleri

Genel Tarımsal Mekanizasyon Faaliyetleri

Genel Tarımsal Yapılar ve Sulama Faaliyetleri

Tarım ve Çevre İlişkileri

20 soru

Alan Konu Başlıkları (Ziraat Mühendisi -Tarla Bitkileri)

Yazılı Sınav Soru Adeti

Hububatta kuru ve sulu tarım koşullarında toprak işleme faaliyeti

Hububat ve mısır yetiştiriciliğinde ekim faaliyeti

Yonca, korunga, fiğ ve buğdaygil yem bitkilerinde ekim ve bakım faaliyeti

Hububat ve mısır yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılarla mücadele

Hububat ve yem bitkilerinde (yonca, korunga, fiğ ve buğdaygil yem bitkileri) tohumluk üretimi, tohumluk teknolojisi ve sertifikasyon işlemleri

Hububat ve yem bitkileri (yonca, korunga, fiğ ve buğdaygil yem bitkileri) tarımında bitki besleme faaliyeti

Hububat ve mısır tarımında hasat faaliyeti

Yem bitkilerinde (yonca, korunga, fiğ ve buğdaygil yem bitkileri) hasat işlemeleri

ı) Endüstri bitkileri (pamuk, ayçiçeği, soya) yetiştirme ve hasat faaliyet.

60 soru

Alan Konu Başlıkları (Ziraat Mühendisi-Bahçe Bitkileri)

Yazılı Sınav Soru Adeti

Turunçgillerde (portakal, limon, greyfurt) bakım işlemleri (gübreleme, budama)

Turunçgillerde (portakal, limon, greyfurt) hastalıkları, zararlıları ve mücadele yöntemleri

Turunçgillerde (portakal, limon, greyfurt) döllenme biyolojisi

Turunçgillerde (portakal, limon, greyfurt) aşı türleri ve aşı teknikleri

Turunçgillerde (portakal, limon, greyfurt) iklim istekleri

Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) iklim istekleri

Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) tohum seçimi- fidan üretimi

Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) aşı türleri ve aşı teknikleri

ı) Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) döllenme biyolojisi

Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) gübreleme

Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) budama

Sert kabuklu meyvelerde (antepfıstığı, badem, ceviz) hastalıkları, zararlıları ve mücadele yöntemleri

Bahçe bitkilerinde çoğaltma

60 soru

Alan Konu Başlıkları (Ziraat Mühendisi-Tarımsal Mekanizasyon, Tarım Makineleri)

Yazılı Sınav Soru Adeti

Tarımsal Mekanizasyon

Hassas Tarım

Traktörler

Toprak İşleme Alet ve Makinaları

Ekim ve Dikim Makineleri

Doğrudan Ekim ve Makinesi

Gübre Atma Makineleri

İlaçlama ve İlaçlama Makineleri

ı) Çayır-Mera Makineleri

Silaj Makineleri

Hasat ve Harman Makineleri

Biçerdöverler

Tohum Hazırlama

60 Soru

Alan Konu Başlıkları (Ziraat Mühendisi-Zootekni)

Yazılı Sınav Soru Adeti

Türkiye Hayvancılığı ve Sorunları

Hayvan Yetiştirme İlkeleri

Yemler Bilgisi ve Teknolojisi

Hayvan Besleme Fizyolojisi ve Metabolizması

Küçükbaş Hayvan Yetiştirme

Büyükbaş Hayvan Yetiştirme,

Hayvan Islahı

Ruminant Besleme

ı) Zooteknide Araştırma ve Değerlendirme

Hayvancılıkta Projelendirme ve Proje Sunma

60 soru

Alan Konu Başlıkları (Ziraat Mühendisi-Tarımsal Yapılar ve Sulama)

Yazılı Sınav Soru Adeti

Sulamanın Tanımı ve Önemi

Sulama Sistemleri

Toprak-Bitki-Su İlişkileri

Sulama Suyu İhtiyacı

Arazinin Sulamaya Hazırlanması

Sulama Yöntemleri

Sulama Suyu Kalitesi ve Sorunlu Topraklar

ğ) Drenaj

60 soru

6. YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLÜ SINAVA KABÜLÜ

Yazılı sınavın değerlendirmesi 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekir.

Adaylar yazılı sınav sonuçları İstanbul Topkapı Üniversitesi https://semonline. topkapi.edu.tr/login internet adresinden duyurulacaktır. Adaylara başka herhangi bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

Yazılı sınavdan 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylardan; yazılı sınavda en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılması planlanan pozisyon sayısının 3 (üç) katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil) sözlü sınava çağrılacaktır.

Yazılı sınav sorularına ve uygulanmasına ilişkin itirazlar sınavın yapılmasından itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) gün içerisinde İstanbul Topkapı Üniversitesine yapılacaktır. Üniversite bu itirazları kendisine tebliğinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak adaylara bildirecektir.

Adaylar, sınav sorularına, uygulamasına ve sonuçlarına ilişkin itirazlarını https://semonline.topkapi.edu.tr adresinden İstanbul Topkapı Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık İktisadi İşletmesi’ne ait TR17 0006 7010 0000 0034 7769 11 nolu IBAN numarasına EFT/Havale yönetimi ile 100,00 TL (yüz Türk Lirası) ödeme yaptıktan sonra "İtiraz İşlemleri” menüsünden elektronik ortamda göndereceklerdir. Her itiraz konusu ve her bir soru için ayrı ayrı ödeme yapılacaktır. Ödemesi yapılmayan itiraz dikkate alınmayacaktır. İtirazın kabul edilmesi durumunda adaya itiraz ücreti iade edilecektir. İtiraz süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

SÖZLÜ SINAVININ TARİHİ VE YERİ

Adaylar TİGEM’de (Ankara) sözlü sınava tabi tutulacak olup; sözlü sınav tarihi, yeri ve saati TİGEM (https://tigem.gov.tr) internet adresinden duyurulacaktır.

SÖZLÜ SINAV

Sözlü sınavda adaylar

Giriş sınavı ilanında belirtilen konular ve mesleki alan bilgisi ile birlikte TİGEM’in faaliyet alanıyla ilgili konular,

Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

Genel yetenek ve genel kültür düzeyi,

Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

esas alınarak (a) bendi için 50 (elli), (b), (c), (d) ve (e) bentlerinin tamamı için 50 (elli) olmak üzere toplam 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almaları gerekmektedir.

GİRİŞ SINAVI SONUCU

Giriş sınavında başarılı olmak için KPSSP3, yazılı ve sözlü sınavların her bir aşamasından en az 70 (yetmiş) puan alınması zorunludur. Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması, KPSSP3, sözlü ve yazılı sınavın aritmetik ortalamalarını alınarak nihai başarı belirlenecektir. Sınav Komisyonu yarışma sınavından başarılı olan adaylar arasından gerekli görülen sayıda yedek aday belirleyecektir. Giriş sınav sonuçları TİGEM’in internet adresinden (https://tigem.gov.tr) ve/ya Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) duyurulacaktır. Ayrıca, başarılı olan adaylara sonuç yazılı olarak tebliğ edilecektir.

SINAV SONUCUNA İTİRAZ

Adaylar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren beş iş günü içinde yazılı olarak Sınav Komisyonuna itiraz edebilirler. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren yedi iş günü içinde Sınav Komisyonunca incelenerek karara bağlanır ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilir.

Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen pozisyon sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir. Yedek listede yer almak, adaylar için daha sonraki sınavlar için kazanılmış hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmez.

ATAMADAN ÖNCE İSTENECEK BELGELER

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmak üzere yapılan giriş sınavında başarılı olan adaylardan aşağıdaki belgeler istenecektir. Belgelerin ne zaman gönderileceği TİGEM’in internet adresinden (https://tigem.gov.tr) duyurulacaktır.

Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.

Dört adet vesikalık fotoğraf.

Adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyan.

Sağlık durumu beyan formu

Mal bildirimi.

Etik sözleşmesi.

ATAMA İŞLEMLERİ

Giriş sınavında başarılı olan adaylar, talep edilen belgeleri ibraz etmeleri halinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına Sınav Komisyonu tarafından ihtiyaç duyulan İşletme Müdürlüklerine atama yapılacaktır.

İşletme Müdürlükleri

il ilçe tarla bitki bahçe bitki sulama tarım makina zootekni toplam

Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Ankara

Polatlı

 

 

 

1

3

4

Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Konya

Kadınhanı

 

 

1

1

 

2

Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Konya

Sarayönü

 

1

 

2

2

5

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Eskişehir

Mahmudiye

 

1

 

 

 

1

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Şanlıurfa

Ceylanpınar

1

14

8

7

5

35

Çukurova Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Adana

Ceyhan

 

 

 

 

1

1

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Muğla

Dalaman

1

 

 

1

 

2

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Amasya

Merkez

 

1

 

1

1

3

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Bursa

Karacabey

 

 

 

 

2

2

Kazımkarabekir Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Iğdır

Aralık

 

 

 

1

1

2

Koçaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Aksaray

Merkez

 

 

 

1

1

2

Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Kırşehir

Boztepe

 

1

 

1

1

3

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Malatya

Akçadağ

 

1

 

1

1

3

Türkgeldi Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Kırklareli

Lüleburgaz

 

 

 

1

2

3

Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Sivas

Ulaş

 

 

 

1

 

1

 

Toplam

2

19

9

19

20

69

Nihai başarı sıralaması sonucu atanmaya hak kazanan adaylardan; atama öncesi veya ataması yapıldıktan sonra feragat ederek göreve başlamayanlar ile göreve başlayanlardan çeşitli sebeplerle ayrılanların yerine sınavı kazananlara ilişkin listenin ilan edildiği tarihten itibaren cari yılsonuna kadar başarı sırasına göre yedek listede yer alan adaylar arasından ihtiyaç duyulması halinde atama yapılacaktır.

Atamaları yapılan sözleşmeli personel, 6 ay adaylık sürecine tabi olup sözleşme imzalanmakta, bu süre sonunda sicil ve başarı değerlemesi olumlu olanlara başarı ücreti ödenmektedir. Kurum ile personel arasında imzalanan bu sözleşme, her takvim yılı için yenilenmektedir.

İstihdam edilecek personel, atandığı iş yerinde en az 5 (beş) yıl süre ile görev yapmadan yer değişikliği isteğinde bulunamayacaktır. Her 5 yılda bir rotasyona (tayin) tabi olup, her hizmet bölgesinde 5 yıl (Ceylanpınar (5 (beş) yıl + 5 (beş) yıl) çalışma zorunluluğu bulunmaktadır.

DİĞER HUSUSLAR

Başvurusu kabul edilip, isimleri yarışma sınavına katılabilecekler arasında yer alan adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez ve haklarında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Genel Müdürlüğümüzü yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlara bildirilir.

Bu ilanda belirtilmeyen hususlar hakkında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

İletişim Bilgileri:

ADRES : Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Karanfil Sok. No: 62 Bakanlıklar-Çankaya/ANKARA

Telefon : (0 312) 417 84 70 Dahili Numaralar: 244, 246, 249, 256, 259

İlan olunur.

419/1-1

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler