,

Sözcü Gazetesi Resmi Gazetedeki sözleşmeli alımı yanlış yorumladı

Sözcü Gazetesi, diğer basın organlarının yaptığı gibi, 4924 düzenlemesini sözleşmeli personel alımı olarak algılayınca, hatalı bir değerlendirme yaptı.

Sözcü Gazetesi Resmi Gazetedeki sözleşmeli alımı yanlış yorumladı

6 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı bir çok mecrada yanlış değerlendirilmiştir.

Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme, Sağlık Bakanlığında 4924 sayılı Kanununa tabi çalıştırılacak personelin 2023 yılındaki hizmet birimlerini göstermektedir.

2003 yılından bu yana her yıl, yılın son ayında bu statüde çalışan veya çalışacak personelin hizmet birimleri Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında istihdamda bulunmaktadır. Bu nedenle, Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemenin sağlık personeli alımıyla bir ilgisi bulunmamaktadır. Örneğin Resmi Gazetedeki kararnamenin ekinde her ne kadar 146 Ebe pozisyonu yer alıyorsa da, bu statüde bir alım olmayacaktır. Sadece 4924 sayılı kanununa tabi olarak çalışan 146 Ebe'nin istihdam edileceği birimler gösterilmiştir. Sağlık Bakanlığı Ebe veya Hemşire alacaksa  4/B statüsünde almaktadır.

Gazetememur.com bu düzenlemenin yanlış yorumlanacağını öngörerek "Bu alım 27 bin sözleşmeli personel alınacağı anlamına gelmemektedir" demiştir.

Ancak Sözcü Gazetesi düzenlemeyi yorumlayamadığı için şu şekilde bir haber yapmıştır.

"Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre 2023’de 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Kadro ve istihdam olanağı bekleyen, mesleği dışında işlerde çalışan binlerce diyetisyen, diş tabibi, psikolog, sağlık teknikeri varken, bu meslek kollarında sadece birer kişinin sözleşmeli personel olarak alınacağı duyuruldu."

Oysaki sağlık personelinin beklediği alımın bu kararnameyle bir ilgisi bulunmamaktadır.

Sağlık Bakanlığı 30 bin sözleşmeli sağlık perosneli alımında başvuruları almış olup, ikinci parti alımı beklenmektedir. 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler